ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ: Στόχος η επιστροφή στη Βουλή

πασοκ-στόχος-η-επιστροφή-στη-βουλή-946412

Στον Βόλο την ερχόμενη Τρίτη ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος

Μια περίπου εβδομάδα πριν τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία εντείνει τις προσπάθειές του, προκειμένου να διευρύνει την εκλογική του απήχηση στον νομό, με απώτερο στόχο αξιοποιώντας και το σύστημα της απλής αναλογικής να κερδίσει μία από τις πέντε έδρες.

Στο πλαίσιο αυτό έχει στραμμένο το βλέμμα του πρωτίστως προς την «δεξαμενή» των αναποφάσιστων και τον περιορισμό της χαλαρής ψήφου, τονίζοντας παράλληλα την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης, ώστε να μπορέσει να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή την επόμενη μέρα στη συγκρότηση κυβέρνησης.

Στην τελική ευθεία των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ τοπικά θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαΐου. Ομιλητής στην προεκλογική εκδήλωση θα είναι ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ο κ. Σπυρόπουλος θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος στην οδό Κ.Καρτάλη-Τ.Οικονομάκη όπου και θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των επτά υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στη Μαγνησία.

Τοπικά το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο στόχος να κερδηθεί μία έδρα είναι εφικτός. Οι καλά γνωρίζοντας πως λειτουργεί το σύστημα της απλής αναλογικής λένε ότι για να «κλειδώσει» έδρα και να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, με απλή αναλογική, πρέπει πανελλαδικά το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ να αγγίξει τουλάχιστον το 14% και το ποσοστό των υπολοίπων, να είναι υψηλότερο συγκριτικά με τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Η παρουσία πάντως του κ. Σπυρόπουλου στον Βόλο αναμένεται να συσπειρώσει την κομματική βάση. Ο γραμματέας του κόμματος αναμένεται στην ομιλία του να προβάλλει θετική ατζέντα, εστιάζοντας περισσότερο στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής και συγκρότηση μιας κυβέρνησης, στη βάση των προτάσεων του νέου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες αναμένεται να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του και θα δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει ενεργό ρόλο στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, υπό την προϋπόθεση, όπως έχει πει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι το κόμμα θα λάβει ισχυρό διψήφιο ποσοστό.

Στις εθνικές εκλογές τον Ιούλιο του 2019 το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έλαβε 7.020 ψηφοδέλτια με ποσοστό 6,58% στον νομό Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου