ΤΟΠΙΚΑ

Απέκτησαν χρώμα τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου

απέκτησαν-χρώμα-τα-εξωτερικά-ιατρεία-946086

Ζωγράφισαν για την υγεία οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς

Οποιος επισκέπτεται αυτές τις μέρες τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου και ειδικότερα το αίθριο που οδηγεί σε διάφορα ιατρεία, αντιλαμβάνεται αμέσως τη διαφορά. Ο χώρος έχει γεμίσει χρώματα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς «Παίδων Πόλις», αλλά και του Ειδικού Νηπιαγωγείου στον ίδιο χώρο, έβαλαν όλη την τέχνη τους και πέτυχαν με τις πινελιές τους να ομορφύνουν το αίθριο των εξωτερικών ιατρείων του Αχιλλοπούλειου.

Δημιούργησαν πίνακες ζωγραφικής ξεδιπλώνοντας τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια τους, τα πόδια τους και το στόμα τους ακόμη.

Η έκθεση θα βρει μόνιμη στέγη στον συγκεκριμένο χώρο και θα ανανεώνεται συχνά, ενώ το σχολείο σε συνεργασία με τη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου θα αναλάβει και τη δενδροφύτευση των παρτεριών και τον εξωραϊσμό εν γένει του χώρου.

«Φιλοδοξία μας και στόχος μας ήταν πάντα το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία. Το Νοσοκομείο, που είναι γνωστός χώρος στα παιδιά που φιλοξενήθηκαν εδώ κατά καιρούς, ήταν η πρώτη μας επιλογή για να εκθέσουμε τα έργα μας», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Αγριάς Απόστολος Μιχαλόπουλος χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που είχε τον χαρακτήρα εγκαινίων της έκθεσης.

Γεμάτη ικανοποίηση και χαρά, η διευθύντρια του Ειδικού Νηπιαγωγείου Σουλτάνα Τσεκούρα ζήτησε τη συνδρομή και άλλων φορέων για τον εξωραϊσμό του χώρου, ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννης Ντόκος εξήρε το έργο που γίνεται στα σχολεία – συντελεστές της έκθεσης και τους ευχαρίστησε δημόσια για τη συνεργασία που είχε αποδοτικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, η διοίκηση του Νοσοκομείου αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρόταση του Ειδικού Σχολείου, κρίνοντας ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε αφενός να αναδειχτεί το έργο του σχολείου και αφετέρου το αίθριο των εξωτερικών ιατρείων να «μεταμορφωθεί» σε μία μόνιμη έκθεση ζωγραφικής.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου μαζί με τους εκπροσώπους του Ειδικού Σχολείου

Τα έργα ζωγραφικής δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος που υλοποιεί η νοσηλεύτρια του σχολείου κ. Μαυρουδή και σε συνδυασμό με ένα εν εξελίξει πρόγραμμα που υλοποιούνταν ήδη στο σχολείο, το «Γνωριμία με τους Έλληνες ζωγράφους», όπως εξήγησε η Βασιλική Ρηγοπούλου, δασκάλα ειδικής αγωγής και φιλόλογος του σχολείο.

«Οι μαθητές μας ένθερμοι συνεργάστηκαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είχαν την ιδέα, το μεράκι και με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών άφησαν το στίγμα τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιορίζουμε τη δημιουργικότητα και φαντασία των μαθητών μας», είπε.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά τις ώρες λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων, ενώ στην πορεία θα εμπλουτιστεί και με άλλα έργα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου