ΤΟΠΙΚΑ

Πολλαπλά επιζήμιος για τον Βόλο ο πλωτός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου

πολλαπλά-επιζήμιος-για-τον-βόλο-ο-πλωτ-94576

Ο πλωτός τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι του Βόλου θα είναι πολλαπλά επιζήμιος για την πόλη, εκτιμά το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η γενική συνέλευση του τμήματος εξέτασε το συγκεκριμένο θέμα και εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα βάσει του οποίου, «η βιομηχανική υποδομή για τον ελλιμενισμό τεράστιων δεξαμενόπλοιων και για την αποθήκευση κι επαναεριοποίηση του LNG θα δεσμεύσει μία μεγάλη θαλάσσια έκταση απέναντι από το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, σε απόσταση 340 μέτρων από τα Πευκάκια και τον αρχαιολογικό χώρο της Δημητριάδας. Η χωροθέτηση αυτή δεν εντάσσεται σε κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο και χωροταξικό σχεδιασμό και δεν συνεκτιμά τις πιθανές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον, στη δημόσια ασφάλεια, στη θαλάσσια κυκλοφορία, στην αισθητική της πόλης και στην τουριστική της ανάπτυξη.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, το Τμήμα μας θεωρεί ότι η κατασκευή του τερματικού σταθμού θα είναι πολλαπλά δυσμενής και επιζήμια για την πόλη και θα πρέπει να χωροθετηθεί σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από τον Βόλο και από όλες τις γύρω κατοικημένες περιοχές. Ο Βόλος, ήδη βαριά τραυματισμένος από την συνεχιζόμενη καύση σκουπιδιών, δεν πρέπει να υποστεί κι άλλη περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση, ούτε να επιβαρυνθεί με νέες απειλές για την ασφάλεια των πολιτών του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου