ΤΟΠΙΚΑ

Δράση επιμόρφωσης χρήσης απινιδωτή και τεχνικής ΚΑΡ.ΠΑ. στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

δράση-επιμόρφωσης-χρήσης-απινιδωτή-κ-945174

«Ένας απινιδωτής και μια τεχνική, η τεχνική ΚΑΡ.ΠΑ. μπορεί να σώσουν ζωές»

Αυτό δήλωσε ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, που επισκέφθηκε στις 8 Μαϊου το 4ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Ως ο πλέον αρμόδιος, ενημέρωσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Σχολικής Μονάδας για την τεχνική ΚΑΡ.ΠΑ. (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) και το μηχάνημα του απινιδωτή. Η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης δράσης ανήκει στην Ψυχολόγο του σχολείου, Ερασμία Γκουζή και τις «Συμβούλους Σχολικής Ζωής», Άννα Λαζαρίδου, Αισθητικό Εκπαιδευτικό και Μαρία Λάππα, Υγιεινολόγο Εκπαιδευτικό.

Στην δράση συμμετείχαν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί όλων των Τομέων:

-Ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού

-Δομικών Έργων

-Μηχανολογίας

-Υγείας Πρόνοιας – Ευεξίας με τις ειδικότητες:

  • Αισθητικής Τέχνης
  • Βοηθός Φαρμακείου
  • Κομμωτικής Τέχνης
  • Βοηθός φυσικοθεραπευτή.

Οι μαθητές, ως επί το πλείστον ενήλικες, παρακολούθησαν τον Βασίλη Ηλιόπουλο να προσεγγίζει την Τεχνική ΚΑΡ.ΠΑ. σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο κυρίως με βιωματικές δράσεις, αναπαραστάσεις κρίσιμων περιστατικών καρδιακών και αναπνευστικών προβλημάτων και την άμεση αντιμετώπιση τους. Ο Βασίλης Ηλιόπουλος τόνισε ότι η Τεχνική ΚΑΡ.ΠΑ. και η χρήση του απινιδωτή έχουν χαρακτήρα Πρώτων Βοηθειών (Μάθημα που διδάσκονται οι μαθητές της Β Τάξης του Τομέα «Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας») προς τον συνάνθρωπο ώστε να δοθεί χρόνος στους Ειδικούς Ιατρούς – Νοσηλευτές να παρέμβουν σε επόμενο στάδιο. Δημιουργήθηκε η ανάγκη και κρίνεται απαραίτητη η επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών αλλά και κάθε ενεργού πολίτη. Παράλληλα, έγινε αισθητή η αντίληψη τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές της σημαντικότητας του απινιδωτή

και της ανάγκης εξοπλισμού των σχολικών μονάδων με το συγκεκριμένο μηχάνημα και την κούκλα εκπαίδευσης ΚΑΡ.ΠΑ.

Ο διευθυντής, Χρήστος Καρνάβας, οι Υποδιευθυντές, όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τον Βασίλη Ηλιόπουλο για την πρόσφορά στην σχολική κοινότητα του 4ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας ως ένα ακόμη κεφάλαιο προσφοράς στην κοινωνία την οποία υπηρετεί άοκνα εδώ και πολύ καιρό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου