ΤΟΠΙΚΑ

Εκοβαν σίδερα από βαγόνι παλιού σταθμού του ΟΣΕ

εκοβαν-σίδερα-από-βαγόνι-παλιού-σταθμ-94512

Αποκόλλησαν σίδερα με οξυγόνο από το πάτωμα βαγονιού και ετοιμάζονταν να απομακρύνουν από τον παλιό σταθμό του ΟΣΕ στο Σέσκλο μέταλλα συνολικού βάρους 150 κιλών.

Ποινή φυλάκισης δύο ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 41χρονο Ρομά, ήδη κρατούμενο, και στην 41χρονη φίλη του.

Το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία. Στις 20 Αυγούστου 2014 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συλλάμβαναν το ζευγάρι μετά από ειδοποίηση για απόπειρα κλοπής.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στον χώρο και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους Ρομά να κλέβουν, ενώ βρήκαν στην κατοχή τους και το οξυγόνο που χρησιμοποιούσαν.

Απολογούμενοι πάντως, στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι διέπραξαν την απόπειρα κλοπής για να βιοποριστούν.

Ποινή για δασική εκχέρσωση

Στο μεταξύ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες μία 71χρονη για παράνομη εκχέρσωση δασικής έκτασης που συνέβη τον Ιανουάριο του 2017. Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι προέβη σε αυτή την πράξη προκειμένου να καθαρίσει μονοπάτια και να έχει πρόσβαση σε ακίνητό της. Εντούτοις, κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου, χρηματική ποινή 2.000 ευρώ με τριετή αναστολή. Μετά το πέρας της δίκης άσκησε έφεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου