ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος αφέθηκε ο φαρμακοποιός με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή

ελεύθερος-αφέθηκε-ο-φαρμακοποιός-με-σ-94501

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή ελεύθερος αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βόλου ο 47χρονος φαρμακοποιός που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών με τη χρήση πλαστών ιατρικών συνταγών.

Συνοδεία αστυνομικών, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την απολογία του. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει η δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών με τη χρήση πλαστών ιατρικών συνταγών σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος πάντως, φέρεται να ισχυρίζεται ότι οι συνταγές είχαν κανονικά τη σφραγίδα γιατρού και ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για την εκτέλεσή τους, καθώς το σύστημα του ΕΟΠΠΥ με το οποίο συνδέθηκε δέχτηκε τα στοιχεία.

Σε έφοδο των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών την Πέμπτη, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στην επιχείρησή του δεκατρείς πλαστές ιατρικές συνταγές που είχαν εκτελεστεί.

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει από την κατοχή 30χρονου χρήση τοξικών ουσιών πέντε πλαστές ιατρικές συνταγές, οι οποίες είχαν εκτελεστεί επίσης από τον ίδιο φαρμακοποιό, που κατηγορείται ότι διακίνησε συνολικά 2.220 ναρκωτικά χάπια.

Να επισημανθεί ότι ο 30χρονος απολογήθηκε επίσης στην ανακρίτρια Βόλου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της κατάρτισης και χρήσης πλαστών συνταγών σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο 30χρονος ολοκλήρωσε την απολογία του το Σάββατο και αφέθηκε επίσης, ελεύθερος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου