ΤΟΠΙΚΑ

Δικτύωση του ΚΔΗΦ ΑμεΑ με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας

δικτύωση-του-κδηφ-αμεα-με-το-κέντρο-κοι-944961

Στo πλαίσιo της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου 2023, διασύνδεση με την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, Νικογιάννη Γιασεμή-Μαρία με την Κοινωνική Λειτουργό Παπαδοπούλου Μαρία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η συνάντηση είχε σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι και στις δυο δομές. Παράλληλα συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος των ατόμων με αναπηρίες και η πραγματοποίηση μελλοντικών δράσεων από κοινού.

Κατά τη διάρκεια της διασύνδεσης, αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν στον τρόπο λειτουργίας και το θεραπευτικό πρόγραμμα που παρέχει το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ. Το ΚΔΗΦ ΑμεΑ, της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, αποτελεί έναν χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων με κινητικές ή/και αισθητηριακές αναπηρίες, ατόμων με νοητική υστέρηση ή πολλαπλές αναπηρίες διαφορετικού είδους. Στη Δομή παρέχονται προγράμματα θεραπευτικών συνεδριών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου (λογοθεραπεία, φυσικοθεραπευτική άσκηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα κι ιατρική παρακολούθηση). Βασικός σκοπός του, αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές κι ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος, η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Με γνώμονα τις παραπάνω αναφορές, η συνεργασία των δυο δομών με τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Βόλου, κρίνεται, ιδιαίτερα, σημαντική, ώστε να επιδιώκεται η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου