ΤΟΠΙΚΑ

Λευκός καπνός με την πρώτη για το συμβούλιο διοίκησης του Π.Θ.

λευκός-καπνός-με-την-πρώτη-για-το-συμβο-944783

Ολοκληρώθηκε η συγκρότηση 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης – Σειρά έχει η εκλογή νέου πρύτανη

Λευκός καπνός… στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που κατάφερε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση να ολοκληρώσει τη συγκρότηση του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης. Τα έξι εσωτερικά μέλη συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής τους, και στα πέντε πρόσωπα με τα οποία θα συνδιοικήσουν το ίδρυμα και δεν θα χρειαστεί επαναληπτική συνεδρίαση για καμία από τις πέντε θέσεις των εξωτερικών μελών.

Χθες συγκλήθηκε η πρώτη συνεδρίαση των έξι εσωτερικών μελών που προέκυψαν από τις δεύτερες εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σε αντίθεση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία που κηρύχθηκε άγονη μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, αυτή τη φορά επήλθε συμφωνία.

Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση εκλέχθηκαν και τα πέντε εξωτερικά μέλη, που σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς έως και χθες το βράδυ δεν είχε βγει η διαπιστωτική πράξη συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης, είναι οι εξής (κατά αλφαβητική σειρά): Αθανάσιος Γαγάτσης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αριστομένης Εξαδάκτυλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bern, Karen Angeliuki Krogfelt καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Roskilde, Θάνος Μακρής, πολιτικός μηχανικός και διευθύνων σύμβουλος επιχειρήσεων και Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brighton.

Μετά την εκλογή και των πέντε εξωτερικών μελών ολοκληρώθηκε η συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης που απαρτίζεται από τους καθηγητές (ως εσωτερικά μέλη) Χαράλαμπο Μπιλλίνη, Γεωργία Ανδρέου, Ιωάννη Θεοδωράκη, Γεώργιο Σταμούλη, Παντελεήμονα Μπάγκο και Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και από τα πέντε εξωτερικά μέλη.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκροτείται με διαπιστωτική πράξη το Συμβούλιο Διοίκησης.

Πρύτανης αναδεικνύεται ένα από τα έξι εσωτερικά μέλη του συμβουλίου. Οι υποψηφιότητες κατατίθενται στην Σύγκλητο ενώ κάθε υποψήφιος υποβάλλει σχέδιο ανάπτυξης του πανεπιστημίου και τους καθηγητές που επιθυμεί να αναλάβουν καθήκοντα αντιπρύτανη.

Την ερχόμενη Παρασκευή, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης αναμένεται να βγάλει πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων, διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 15 ημερών.

Ζήσης Μαμούρης: Είναι μια ημέρα χαράς για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο μετά από την περιπέτεια των προηγούμενων εκλογών κατάφερε να εκλέξει το 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης και ευελπιστούμε ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα έχουμε νέο πρύτανη

Οι προτάσεις παρουσιάζονται στο συμβούλιο και στη σύγκλητο, με τη διαδικασία ακρόασης και αξιολόγησης των προτάσεων να διαρκεί το μέγιστο 20 ημέρες.

Στη συνέχεια το συμβούλιο με ψηφοφορία εκλέγει τον πρύτανη, ο οποίος θα πρέπει να αποσπάσει οκτώ από τις 11 ψήφους. Σημειώνεται ότι με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης ορίζονται και οι αντιπρυτάνεις που είχε προτείνει ο υποψήφιος πρύτανης που εκλέχθηκε και στη συνέχεια ο πρύτανης καθορίζει τους τομείς ευθύνης και τις αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται σε κάθε αντιπρύτανη.

«Θα ήθελα να συγχαρώ για την εκλογή τους τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης. Είναι μια ημέρα χαράς για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο μετά από την περιπέτεια των προηγούμενων εκλογών κατάφερε να εκλέξει το 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης και ευελπιστούμε ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα έχουμε νέο πρύτανη», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Μαμούρης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου