ΤΟΠΙΚΑ

Nα «παγώσει» η προκήρυξη για διευθυντές ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

nα-παγώσει-η-προκήρυξη-για-διευθυντέ-944774

Συγκέντρωση υπογραφών για εξώδικο κατά του υπουργείου Υγείας για τη διαδικασία

Την ακύρωση της προκήρυξης συντονιστών διευθυντών του ΕΣΥ, παραμονές των εθνικών εκλογών, ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και συγκεντρώνουν υπογραφές για την αποστολή εξωδίκου στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, της οποίας την υπογραφή φέρει η προκήρυξη.

Σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση θα προκηρυχθούν 126 θέσεις Συντονιστών Διευθυντών στα νοσοκομεία, ενώ ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών ορίζεται το διάστημα από 15 έως 24 Μαΐου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του τομέα της Υγείας, ζητούν την άμεση απόσυρση της προκήρυξης, τονίζοντας ότι «θεωρείται παράνομη λόγω εκλογών» και επισημαίνουν ότι «επιχειρείται προεκλογικό ρουσφέτι».

«Είναι εξοργιστικό από την μια να έχουμε τραγική υποστελέχωση σε πολλά τμήματα λόγω πολιτικής «μη προσλήψεων» και λόγω καταιγίδας παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ και από την άλλη η κυβέρνηση που έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την υποστελέχωση και που αρνείται να προσλάβει μόνιμους επιμελητές, να τρέχει τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές να προλάβει να προκηρύξει «φωτογραφικά» θέσεις … «συντονιστών διευθυντών», επισημαίνει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, στην οποία συμμετέχει η τοπική Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Μαγνησίας.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των γιατρών επικαλούνται ότι στις 28 Απριλίου το υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του απαγορεύει κάθε είδους πρόσληψη, προκήρυξη ή μεταβολή εργασιακών θέσεων και στη βάση αυτή ζητούν να «παγώσει» η διαδικασία.

«Η απαγόρευση των διορισμών και των προσλήψεων και των μεταβολών στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού του δημοσίου κατά την προεκλογική περίοδο ρυθμίζεται, σε πάγια βάση, με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα των ενεργειών της Δημόσιας Διοίκησης», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ, υποστηρίζοντας ότι πρώτη φορά βγαίνει προκήρυξη συντονιστών- διευθυντών μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο θέμα το οποίο μέσα σε μία εβδομάδα έχει προκαλέσει «πόλεμο» μεταξύ γιατρών και υπουργείο Υγείας.

Το πρώτο είχε να κάνει με τις εφημερίες τομέα, μία απόφαση η οποία επίσης φέρει την υπογραφή της κ. Γκάγκα, η οποία όμως αποσύρθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις των υγειονομικών, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν λόγο για «άτακτη υποχώρηση» υπό το βάρος των έντονων διαμαρτυριών που προκλήθηκαν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου