ΤΟΠΙΚΑ

7ο Γυμνάσιο Βόλου: 5η εκπαιδευτική συνάντηση του Erasmus+ στον Βόλο

7ο-γυμνάσιο-βόλου-5η-εκπαιδευτική-συνάν-944593

Εννιά καθηγητές και καθηγήτριες, αλλά και 29 μαθητές από τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία, της Πολωνίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας, τα οποία συμμετέχουν στο Erasmus+/KA229 project «Walking Together”,είχε την ευκαιρία να υποδεχτεί το 7ο Γυμνάσιο Βόλου, από 23 ως 29 Απριλίου. Με υπεύθυνο του προγράμματος τον κ. Φασουράκη Περικλή και συντονίστρια την καθηγήτρια κ. Ελένη Διαμαντή, οι καθηγητές/τριες και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας έζησαν μία αξέχαστη εμπειρία και μοιράστηκαν όμορφες στιγμές με τους φιλοξενούμενους εταίρους μας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της γνώσης των μαθητών σε θέματα μειονοτήτων και μετανάστευσης, η εξάλειψη των θρησκευτικών, φυλετικών, κοινωνικών και έμφυλων προκαταλήψεων, η προαγωγή στάσεων ανεκτικότητας και αποδοχής, η καταπολέμηση των ανισοτήτων και του ρατσισμού, η βελτίωση των στάσεων των μαθητών/τριών και η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησής τους.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που οργάνωσε το σχολείο μας οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να:

 • γνωρίσουν την ελληνική μουσική και να συμμετέχουν σε μάθημα χορού
 • πάρουν μέρος σε ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες και παραδοσιακά παιχνίδια γνωριμίας
 • να παρακολουθήσουν ένα μάθημα παρασκευής κηραλοιφής, να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές κατασκευές με χαρτί και να φτιάξουν μία ιστορία σε κόμικ εμπνευσμένη από ταξίδια παιδιών-προσφύγων
 • να φιλοξενηθούν από τις οικογένειες Ελλήνων μαθητών/τριών
 • να συμμετάσχουν σε θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια ρόλων με θέμα την μετανάστευση, τις διακρίσεις και τον εκφοβισμό
 • να γευτούν ελληνικά εδέσματα
 • να συμμετάσχουν σε ένα πολιτιστικό περίπατο όπου ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης του Βόλου και γνώρισαν την ιστορία της πόλης
 • να επισκεφτούν το Μουσείο της Πόλης του Βόλου και να περιηγηθούν στις εκθέσεις του
 • να κάνουν μία ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Αγ. Στεφάνου, παρακολούθησαν 3D ντοκιμαντέρ στο Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και επισκέφθηκαν την πόλη των Τρικάλων
 • να γνωρίσουν τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής επισκεπτόμενοι το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου
 • να επισκεφτούν τον παραδοσιακό οικισμό της Μακρινίτσας, να περιηγηθούν στα μονοπάτια και τις εκκλησίες της και να θαυμάσουν τα πολύτιμα εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου
 • να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα μαγειρεύοντας παραδοσιακά ελληνικά φαγητά στα εργαστήρια της εκπαιδευτικής δομής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 καθοδηγούμενοι από έμπειρους σεφ.

Την τελευταία ημέρα του προγράμματος οι καθηγητές/τριες και οι μαθητές/τριες του προγράμματος πήραν μέρος σε μία θερμή τελετή απονομής τίτλων και αναμνηστικών δώρων και σε μία αξέχαστη και συγκινητική μουσική βραδιά αποχαιρετισμού δίπλα στη θάλασσα.

Οι μαθητές/τριες ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τους μαθητές των συνεργαζόμενων χωρών, επέστρεψαν στο σχολείο και στην καθημερινότητα τους ενθουσιασμένοι, γεμάτοι νέες εμπειρίες και εικόνες έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η χαρά της επικοινωνίας δε γνωρίζει σύνορα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου