ΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Μπουκώρος: «Θα διεκδικώ πάντα για τη Μαγνησία»

χρήστος-μπουκώρος-θα-διεκδικώ-πάντα-944578

Στις δημόσιες και κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις γύρω από μεγάλα ζητήματα του νομού αναφέρεται ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ – Ο νομός μας έχει μετατραπεί σε προορισμό επενδύσεων, τονίζει

Τη διαρκή διεκδίκηση από την πλευρά του για λογαριασμό των πολιτών ενός νομού με τεράστιες δυνατότητες σηματοδοτεί το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Μπροστά για τη Μαγνησία» του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, όπως τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη.

Δηλώνοντας ικανοποίηση στον βαθμό που κατόρθωσε να συνδέσει τις προσπάθειές του με μεγάλα ζητήματα της Μαγνησίας, τα οποία και αναφέρει ενδεικτικά, ο Χρήστος Μπουκώρος υπογραμμίζει ότι αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον ίδιο να συνεχίσει να διεκδικεί για τον νομό και τους πολίτες.

«Αυτή την προσπάθεια τη νιώθω ως συνεχή υποχρέωση, από την πρώτη στιγμή που με εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου με την εκλογή μου για δύο συνεχόμενες φορές ως πρώτο βουλευτή της ΝΔ στη Μαγνησία», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών, υποστηρίζει ότι «ένα νέο πισωγύρισμα, με μια νέα περίοδο καθυστερήσεων και αβεβαιότητας θα στοιχήσει ανυπολόγιστα».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη:

Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί η επιλογή των πολιτών να είναι η ΝΔ;

Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί εθνική αναγκαιότητα. Το διακύβευμα δεν είναι κομματικό, είναι καθαρά εθνικό. Απέναντί μας έχουμε έναν αμετανόητο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν φαίνεται να έχει διδαχθεί απολύτως τίποτα από τα λάθη της διακυβέρνησής του. Η εικόνα της χώρας στην Ευρώπη και στον κόσμο, η πορεία της οικονομίας, η διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων μας και ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι κεφάλαια που δεν αφορούν τους αντιπάλους μας. Αφορούν, όμως, όλους τους Έλληνες και κυρίως τη νέα γενιά. Ένα νέο πισωγύρισμα, μια νέα εποχή καθυστέρησης και αβεβαιότητας θα στοιχίσει ανυπολόγιστα στη νέα γενιά της χώρας. Είναι εξαιρετικά σκληρός και περίπλοκος ο κόσμος μας, για να επιτρέψουμε νέους πειραματισμούς.

Σε μια εποχή «σύνθεσης» γιατί τελικά φαίνεται να είναι τόσο δύσκολες και ανέφικτες οι πολιτικές συνεννοήσεις μεταξύ των κομμάτων για την ύπαρξη μιας συγκυβέρνησης;

Πώς να συνεργαστείς με όσους λένε «όχι» σε όλα και «ναι» στο ρίσκο και στο απρόβλεπτο. Πώς να συνεργαστείς με ορισμένους άλλους που προτείνουν πρωθυπουργό τον άγνωστο Χ. Οι πολιτικές συνεννοήσεις για συγκυβέρνηση προϋποθέτουν κουλτούρα συναινέσεων για τα μείζονα ζητήματα της χώρας, η οποία ποτέ δεν υπήρξε τα τελευταία χρόνια. Η πολιτική συνεννόηση δεν είναι κομματική ανάγκη, ούτε ευκαιριακός τακτικισμός. Πράγματι, είναι δύσκολο να συνεννοηθείς με πολιτικές δυνάμεις που δεν αποδέχονται τις επιλογές του ελληνικού λαού. Που επιχειρούν να εκμηδενίσουν μια εκλογική πρωτιά και να μεγιστοποιήσουν τη σημασία μειοψηφικών δυνάμεων. Όταν η λογική δραπετεύει, το περιθώριο συνεργασιών μικραίνει.

Στην περίπτωση μιας παρατεταμένης ακυβερνησίας πόσο μπορεί να επηρεαστεί η πορεία της οικονομίας. Θα διακινδυνεύσει η διαφαινόμενη επενδυτική αναβάθμιση της χώρας;

Η οικονομική σταθερότητα, η αναπτυξιακή πορεία και οι επενδύσεις παντού στον κόσμο προϋποθέτουν χαμηλό πολιτικό ρίσκο, δηλαδή πολιτική σταθερότητα, κοινωνική ειρήνη, ασφάλεια δικαίου και καθαρούς κανόνες. Η ακυβερνησία είναι εχθρός όλων των προηγούμενων προϋποθέσεων. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια καταγράφηκε αύξηση των επενδύσεων σε ποσοστό 30%. Σε αυτή τη φάση, ο ελληνικός λαός ρισκάρει πολλά στην περίπτωση που ψηφίσει με ρηχά κριτήρια ή επηρεασμένος από πρόσκαιρα συναισθήματα και φθηνούς εντυπωσιασμούς. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που όχι απλά βλέπουμε φως στο βάθος, αλλά έχουμε εξέλθει στο φως. Δεν είναι μόνο η επενδυτική αναβάθμιση το ρίσκο, αλλά η ίδια η θέση της χώρας στον σύγχρονο κόσμο.

Ο τρόπος που η Κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίστηκε τις πολλαπλές κρίσεις, πιστεύετε ότι θα αποτελέσει βαρόμετρο για τις επιλογές των πολιτών στην κάλπη;

Πρόσφατα ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δώστε μου την ευκαιρία να κυβερνήσω για πρώτη φορά χωρίς μνημόνια». Υπενθυμίζω, όμως, ότι ήταν η πολιτική της κυβέρνησής του, που μας έφερε το τρίτο, αχρείαστο, μνημόνιο. Με βάση αυτό το επιχείρημα, όμως, δικαιούται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει μια νέα τετραετία, χωρίς τις πολλαπλές ελληνοτουρκικές κρίσεις, χωρίς πανδημία, χωρίς παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ακόμη και χωρίς πόλεμο στην Ουκρανία. Ρόλος των ελληνικών κυβερνήσεων και των ελλήνων πρωθυπουργών είναι να αντιμετωπίζουν κρίσεις, τις περισσότερες φορές απρόβλεπτες και βαθιές. Νομίζω οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψη τους τη διαχειριστική επάρκεια των δύο βασικών διεκδικητών του πρωθυπουργικού θώκου. Αυτό το κριτήριο θα τους οδηγήσει στη σωστή επιλογή.

Κεντρικό σας σύνθημα σε αυτές τις εκλογές είναι «Μπροστά για τη Μαγνησία». Αυτό πως μεταφράζεται σε έργα που έγιναν. Ποιες οι δεσμεύσεις της ΝΔ για την περιοχή για την επόμενη τετραετία;

Το «Μπροστά για τη Μαγνησία», που χρησιμοποιώ ως κεντρικό προεκλογικό σύνθημα, σηματοδοτεί τη διαρκή διεκδίκηση από την πλευρά μου για λογαριασμό των πολιτών ενός νομού με τεράστιες δυνατότητες. Αυτή την προσπάθεια τη νιώθω ως συνεχή υποχρέωσή, από την πρώτη στιγμή που με εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου με την εκλογή μου για δύο συνεχόμενες φορές ως πρώτο βουλευτή της ΝΔ στη Μαγνησία. Αισθάνομαι ικανοποίηση στον βαθμό που κατόρθωσα να συνδέσω τις προσπάθειές μου την τελευταία 4ετία με μεγάλα ζητήματα της Μαγνησίας.

Η ολοκλήρωση των υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την αξιοποίηση του χώρου της πρώην Βαμβακουργίας, έργο ύψους 68 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στη φάση της τελικής επιλογής αναδόχου. Η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας, ύψους 42 εκατ. ευρώ, υλοποιείται κανονικά εδώ και δέκα μήνες. Ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του λιμανιού Βόλου έχει περάσει στη φάση των δεσμευτικών προσφορών, με τεράστιο ενδιαφέρον επενδυτικών σχημάτων. Η οριστικοποίηση των μελετών με δαπάνη 4 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία Ναυστάθμου στον Αλμυρό ολοκληρώνεται εντός του 2023. Το ξεμπλοκάρισμα και η ταχεία ολοκλήρωση μεγάλων τουριστικών επενδύσεων στο Πήλιο και στις Σποράδες αλλάζουν τον χάρτη και ενισχύουν τη Μαγνησία χερσαία και νησιωτική ως τουριστικό προορισμό. Η πληθώρα ακτοπλοϊκών δρομολογίων κατά την τουριστική σεζόν προς τα νησιά των Β. Σποράδων οδηγεί στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τον νομό μας. Η επίλυση του ζητήματος των δασικών χαρτών οδηγεί στο ξεκαθάρισμα των περιουσιών περίπου 7.000 οικογενειών της Μαγνησίας.

Είναι μόνο ορισμένα από τα ζητήματα, που παρέμεναν σε εκκρεμότητα επί πολλά χρόνια και κατά τη διάρκεια της 4ετίας έλαβα την ικανοποίηση, με τις κοινοβουλευτικές και δημόσιες παρεμβάσεις μου, να συμβάλω στη δρομολόγηση της επίλυσής τους. Είναι εμφανές πλέον ότι τα τελευταία χρόνια η Μαγνησία από περιοχή αδράνειας και στασιμότητας έχει μετατραπεί σε προορισμό ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων.

Αναμφίβολα, η ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και η οριστική επίλυση ζητημάτων που άπτονται των γεωχωρικών εργαλείων, όπως τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, η ρύθμιση της εκτός σχεδίου δόμησης και η επαναχάραξη των ορίων οικισμών, αποτελούν προτεραιότητες, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αναπτυξιακή πορεία που έχει ξεκινήσει για τη Μαγνησία. Μπροστά, λοιπόν, για τη Μαγνησία και τους πολίτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου