ΤΟΠΙΚΑ

«Πλωτή πολιτεία» μετά από πλημμύρα το Κέντρο Υγείας Βόλου και ο ΕΦΚΑ

πλωτή-πολιτεία-μετά-από-πλημμύρα-το-944207

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει σήμερα το Κέντρο Υγείας Βόλου, μετά από μεγάλη βλάβη στις σωληνώσεις του κτιρίου, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το υπόγειο του κτιρίου. Η ζημιά είναι μεγάλη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Εξαιτίας της πλημμύρας προκλήθηκαν επίσης σημαντικές βλάβες στο σύστημα ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα ειδικά ψυγεία που φυλάσσονται τα αντιδραστήρια, καθώς επίσης και αρκετά φάρμακα.

Σήμερα αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα υπάρξει δυνατότητα λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, καθώς εξαιτίας της βλάβης στην ηλεκτροδότηση του κτιρίου δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει το πληροφοριακό σύστημα, με βάση το οποίο γίνεται η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Πιθανολογείται ότι οι σωληνώσεις έσπασαν εξαιτίας της παλαιότητας, καθώς και της μη συντήρησης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου από το Σάββατο το βράδυ μέχρι χθες έκανε άντληση υδάτων από το πλημμυρισμένο υπόγειο του κτιρίου, που στεγάζονται ο ΕΦΚΑ και το Κέντρο Υγείας Βόλου

Το κτίριο όπως είναι γνωστό είναι παλιό, στεγάζονται σ’ αυτό οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και τα ιατρεία του Κέντρου Υγείας Βόλου.

Το Σάββατο το βράδυ και καθώς το υπόγειο πλημμύρισε όλο άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός. Υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα, έσπευσαν στο κτίριο και διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της βλάβης. Ενημερώθηκαν αμέσως ο ΔΕΔΔΗΕ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου η οποία ολοκλήρωσε την άντληση των υδάτων απογευματινές ώρες χθες Κυριακή.

Για τη βλάβη ενημερώθηκαν επίσης οι αρμόδιοι της 5ης ΥΠΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου