ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ο επιχειρηματίας στον χώρο του μετάλλου, Κωνσταντίνος Παπαρήγας

εφυγε-ο-επιχειρηματίας-στον-χώρο-το-943581

Λύγισε… στα 71του χρόνια, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο

Συγκίνηση στον Βόλο έχει προκαλέσει ο θάνατος του Κωνσταντίνου Παπαρήγα, σε ηλικία 71 χρόνων.

Ο εκλιπών διατηρούσε πολλά χρόνια χυτήριο μετάλλου στη Βιομηχανική Περιοχή και έχαιρε της εκτίμησης στον επαγγελματικό του κλάδο. Ήταν άνθρωπος ιδιαίτερα δραστήριος και δημιουργικός, διορατικός και αποφασιστικός.

Ηταν γόνος της γνωστής οικογένειας Παπαρήγα που διατηρούσαν τη γνωστή μεταλλουργία Παπαρήγα που ιδρύθηκε το 1889 από τους θείους του εκλιπόντα.

Ο εκλιπών ακολούθησε την παράδοση της οικογένειας και με το χυτήριο που έστησε από το μηδέν στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής κατάφερε να διακριθεί για πολλά χρόνια στον κλάδο της μεταλλουργίας.

Πριν από λίγα χρόνια ο ίδιος και η σύζυγός του δοκιμάστηκαν σκληρά όταν έχασαν τον έναν γιο τους, σε ηλικία 38 χρόνων, από ανακοπή καρδιάς. Δεν το έβαλαν όμως κάτω, για χάρη του εγγονού τους και του άλλου παιδιού τους.

Άτομο με κοινωνική δράση και ιδιαίτερα εξωστρεφής, ήταν λάτρεις του κυνηγιού. Μάλιστα διατέλεσε και στη διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας, όπου είχε μόνο πιστούς φίλους.

Δυστυχώς όμως οι δυσκολίες συνέχισαν να «χτυπούν» την πόρτα της οικογένειας. Ο Κωνσταντίνος Παπαρήγας προσβλήθηκε από καρκίνο. Εδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή με γενναιότητα της μάχη να «νικήσει» το θεριό, η κατάσταση της υγείας του όμως ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη και χθες άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας τους δικούς του ανθρώπους στην απέραντη θλίψη.

Το άγγελμα του θανάτου του έχει προκαλέσει οδύνη. Όλοι όσοι τον γνώριζαν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου, στο Κοιμητήριο «Κούκος».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου