ΤΟΠΙΚΑ

Χτίζοντας την αυριανή γενιά οδηγών

χτίζοντας-την-αυριανή-γενιά-οδηγών-943107

Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία της Τροχαίας Βόλου για να γίνει συνείδηση η οδική ασφάλεια

Με λιλιπούτιους μαθητές, παιδικές φωνούλες και επιφωνήματα θαυμασμού και ευαρέσκειας, «πλημμύρισε» χθες το πρωί στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην περιοχή της Νεάπολης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Βόλου βρεθήκαν χθες στο κυκλοφοριακής αγωγής δίπλα στους μαθητές του 4ου νηπιαγωγείου Βόλου, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της Υπηρεσίας «Ασφαλώς κυκλοφορώ»!!! Η οδική ασφάλεια ξεκινάει από τα σχολεία μας» και ανέλαβαν δράση…

Ενημέρωσαν αναλυτικά τα παιδιά για την ανάγκη τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς.

Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημερωτική δράση και έμαθαν πώς θα πρέπει να κυκλοφορούν με ασφάλεια ως πεζοί και ως ποδηλάτες, πώς να ταξιδεύουν ως επιβάτες στο αυτοκίνητο και στο λεωφορείο και πώς να επιλέγουν χώρους για να παίζουν χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Συμμετείχαν σε δράσεις που αφορούσαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ επίσης ενημερώθηκαν και για τον εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτουμε όλοι όσοι οδηγούμε, για να κυκλοφορούμε με ασφάλεια.

«Ο κυριότερος λόγος όλων των οδικών δυστυχημάτων οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα, λόγω έλλειψης οδικής συνείδησης. Σ’ αυτόν τον τομέα θα πρέπει να στραφεί η προσοχή όλων μας, δηλαδή στη δημιουργία οδικής συνείδησης από πολύ μικρή ηλικία. Όλοι οι νέοι οδηγοί θα πρέπει να αποκτήσουν αυτήν τη συνείδηση. Ο καλός οδηγός, προτού προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά την οδήγηση ή τη στάθμευση του οχήματός του, πρέπει να σκέφτεται αν η ενέργειά του είναι σύμφωνη με τον ΚΟΚ και με την κοινή λογική. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε αποφασίσει να αναλάβουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες, ώστε μέσα από ενημερωτικές δράσεις ευαισθητοποίησης σ΄όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, να «χτίσουμε» τη νέα γενιά οδηγών», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου Στέλιος Βαρβάρης.

Πάντως η προθυμία και η αμεσότητα που επέδειξαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου, αποτέλεσε ένα ισχυρό κίνητρο ώστε τα μικρά παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι για να κυκλοφορούμε σωστά και με ασφάλεια ως πεζοί, ως επιβάτες και ως οδηγοί πρέπει να έχουμε σωστή οδηγική συμπεριφορά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου