ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα συμμετοχής στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου για την καύση σκουπιδιών

κάλεσμα-συμμετοχής-στη-συνεδρίαση-το-94279

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί όλους τους πολίτες του Βόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο την Τετάρτη 7-3-2018 στις 18:00. Τα κρίσιμα για την πόλη μας θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  1. Λήψη απόφασης για τη δημιουργία ή μη από τον Δήμο Βόλου, μονάδας παραγωγής SRF στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βόλου.
  2. Λήψη απόφασης για την καύση ή μη απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των πολιτών στις 17:30 στην πλατεία του Δημαρχείου για ενημέρωση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής: “Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς της πόλης να παραστούν, να ενημερωθούν και να εκφράσουν αβίαστα την άποψή τους. Ας δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο δυνάμεων και πολιτών που θα πουν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών και σε κάθε εγκατάσταση παραγωγής υλικών προς καύση. Κάθε θέση που πλέει στα όρια της ουδετερότητας έχει σκοπό να ρίξει στάχτη στα μάτια του μη ενημερωμένου πολίτη και ουσιαστικά ευνοεί την πολιτική της καύσης. Ας φωνάξουμε λοιπόν ένα ηχηρό ΟΧΙ σε μονάδες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Η παρουσία των πολιτών θα δείξει με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η κοινωνία ενδιαφέρεται για αυτό το μείζον περιβαλλοντικό θέμα και δεν θα επιτρέψει να ληφθούν αποφάσεις χωρίς αυτήν.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, με αφορμή το εργοστάσιο παραγωγής SRF, που προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου να κατασκευάσει στο Χ.Υ.Τ.Α της πόλης, ζήτησε από το Δυτικό Μέτωπο (κίνημα ενεργών πολιτών που εναντιώνεται στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής) στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ Φυλής) από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που έχει την ευθύνη της λειτουργίας της χωματερής της Φυλής. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στους πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου δείχνουν μέσα στο 2016 ανάκτηση μόνο του 4.5% των εισερχόμενων σκουπιδιών. Αυτές λοιπόν οι φαραωνικές εγκαταστάσεις κατασκευάζονται με υπέρογκα ποσά από τους φορολογούμενους και στο τέλος καθίστανται ασύμφορες απομυζώντας τον κάθε δημότη μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών.

Οι πολίτες του Βόλου θέλουν τέτοια φαραωνικού τύπου έργα; Θέλουν να καίγονται τα σκουπίδια μέσα στην πόλη τους; Ας εκφράσουν λοιπόν την άποψή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου