ΤΟΠΙΚΑ

Προσκλητήρια σε… αξιολόγηση ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα σε εκπαιδευτικούς

προσκλητήρια-σε-αξιολόγηση-ξεκινού-941134

Ανέλαβαν καθήκοντα οι σύμβουλοι εκπαίδευσης σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας

Προσκλητήρια σε εκπαιδευτικούς για την έναρξη της αξιολόγησης σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναμένεται να σταλούν από την ερχόμενη εβδομάδα από τους συμβούλους εκπαίδευσης που ήδη ανέλαβαν καθήκοντα. Υπό αξιολόγηση μπαίνουν 123 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 42 έπρεπε ήδη να έχουν μονιμοποιηθεί μετά την παρέλευση της διετίας, βρίσκονται όμως σε ομηρία.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανέλαβαν καθήκοντα στα μέσα του μήνα επτά σύμβουλοι εκπαίδευσης εκ των οποίων ο ένας ειδικής αγωγής και ένας ακόμη προσχολικής αγωγής.

Πρώτο μέλημα των συμβούλων είναι η έναρξη της αξιολόγησης, διαδικασία που θα ξεκινήσει από τους «δόκιμους» εκπαιδευτικούς, αυτούς δηλαδή που διορίστηκαν την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλη Μούσιο, συνολικά 123 είναι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί σε επίπεδο νομού. Από αυτούς οι 42 έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάτι που ωστόσο δεν έγινε προκειμένου να περάσουν από αξιολόγηση, επιπλέον 20 προσλήφθηκαν το 2020 και 61 προσλήφθηκαν το 2022. Σημειώνεται ότι αν οι εκπαιδευτικοί δεν δεχθούν να αξιολογηθούν δεν θα μπορέσουν να μονιμοποιηθούν.

Όπως σημειώνει ο κ. Μούσιος ήδη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, προκήρυξε απεργία -αποχή των εκπαιδευτικών από τη διαδικασία της αξιολόγησης, στην οποία συμμετέχει και ο τοπικός σύλλογος, αντιδρώντας στη σύνδεση της διαδικασίας με τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

Τρία είναι τα βήματα που θα πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τον κ. Μούσιο απέχοντας από τη διαδικασία της αξιολόγησης: να μην συμπληρώσουν τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελό τους, να μην εισέλθουν στην πλατφόρμα της αξιολόγησης και να συμπληρώσουν δήλωση συμμετοχής στην απεργία- αποχή από τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι αν κάποιος εκπαιδευτικός συμμετέχει στην αξιολόγηση και δεν κριθεί με ικανοποιητικό βαθμό, σε περίπτωση που είναι δόκιμος, δεν θα μπορέσει να μονιμοποιηθεί. Θα πρέπει να περιμένει δύο ολόκληρα χρόνια και να περάσει εκ νέου από αξιολόγηση. Αν είναι μόνιμος θα πρέπει να επιμορφωθεί και στη συνέχεια να επαναξιολογηθεί.

Προχθές, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, είχε συνάντηση με τους συμβούλους εκπαίδευσης, στους οποίους δήλωσε την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση, όπως προωθείται και σε σύνδεση με την μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών, ενώ ζήτησε τη συνεργασία τους με στόχο την ποιοτική, σύγχρονη και αποτελεσματική εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη διαδικασία πρόσκλησης καθηγητών σε αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει και σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου