ΤΟΠΙΚΑ

Αρωμα Μαγνησίας… στα Επικρατείας ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

αρωμα-μαγνησίας-στα-επικρατείας-νδ-941055

Η αγρότισσα Αννα Καστάνη από τη Ζαγορά, ο Σπύρος Καρανικόλας και ο Όμηρος Πουλάκης στα ψηφοδέλτια των δύο μονομάχων

Τα 15 πρόσωπα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ με οκτώ γυναίκες και επτά άνδρες παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ των ονομάτων ξεχωρίζει η Άννα Καστάνη, αγρότισσα από την Ζαγορά που βρίσκεται στην 12η μη εκλόγιμη όμως θέση, αλλά και ο Σπύρος Καρανικόλας, δικηγόρος που βρίσκεται στην 13η θέση, που κατάγεται από τις Μικροθήβες και αποτελεί «μεταγραφή» από το ΠΑΣΟΚ.

Από τη Μαγνησία όμως κατάγεται ένας ακόμη υποψήφιος, αυτή τη φορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ο ηθοποιός Κώστας Πουλάκης, γιος του γνωστού στελέχους Κώστα Πουλάκη.

Το Who is who των υποψηφίων από τη Μαγνησία

Η Άννα Καστάνη, 41 ετών, είναι αγρότισσα. Γεννήθηκε στη Λαμία και κατάγεται από την Πελασγία Φθιώτιδας. Είναι σύζυγος του Λαυρέντη Γεωργούδη και μητέρα δύο αγοριών 13 και 10 χρόνων.

«Αποδέχθηκα την πρόταση γιατί η αγάπη μου για το κόμμα δεν μου επέτρεπε να αρνηθώ. Δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική, όπως εννοούν την πολιτική οι περισσότεροι. Για μένα πολιτική είναι η δράση στα χωράφια, στην παραγωγή, στον πολιτισμό μέσα από τους Συλλόγους. Θέλω να βοηθάω στον τόπο μου, να συμμετέχω σε όσα συμβαίνουν. Αυτό είναι για μένα πολιτική», ήταν η πρώτη δήλωσή της.

Η Αννα Καστάνη είναι αντιπρόεδρος του Δ..Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Μαγνησίας. Είναι ενεργός στέλεχος της Ν.Δ., ενώ δραστηριοποιείται και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το δεύτερο στέλεχος το οποίο έλκει την καταγωγή του από τη Μαγνησία και θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είναι ο δικηγόρος Σπύρος Καρανικόλας, στη 13η θέση.

Ο 42χρονος Δρ. Νομικής ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ από το οποίο και αποχώρησε πριν από λίγο διάστημα. Κατάγεται από τις Μικροθήβες. Από το 2017 διατέλεσε Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ενώ το 2019 έως το 2021 διατέλεσε Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παραιτούμενος τον Ιούνιο του 2022.

Τον Φεβρουάριο του 2023 εντάχθηκε στη ΝΔ.

Από το 2010 έως και το 2013 υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον ως νομικός σύμβουλος των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών, αλλά και ευρωπαϊκών συνεδρίων, καθώς επίσης έχει δημοσιεύσει αρκετά νομικά άρθρα και ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα με τίτλο: ‘Η επίδραση του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στην Ελληνική Ποινική Έννομη Τάξη’. Εργάζεται ως Δικηγόρος, ενώ έχει εργαστεί με την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου – Εμπειρογνώμονα σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, ο Όμηρος Πουλάκης, είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2004), ενώ εξακολουθεί την φοίτηση του στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Υπήρξε υποψήφιος για το βραβείο Δημήτρης Χορν για την ερμηνεία του στο έργο Καθόλου Καλά της Ursula Rani Sarma καθώς και για βραβείο Αθηνοράματος για την ερμηνεία του στο έργο Τα Ορφανά του Dennis Kelly και τα δύο σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει και πρωταγωνιστήσει σε δώδεκα μεγάλου μήκους ταινίες Ελληνικής και διεθνούς παραγωγής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου