ΤΟΠΙΚΑ

Εβδομάδα παιδικού βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Αλλης Μεριάς

εβδομάδα-παιδικού-βιβλίου-στο-δημοτι-940796

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Αλλης Μεριάς.

«Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, στο Δημοτικό Άλλης Μεριάς, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου μετατρέπεται σε μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη δράσεις που ενισχύουν τη φιλαναγνωσία. Στις αρχές του Απρίλη, λοιπόν, κάθε χρόνο, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης σχολικής βιβλιοθήκης κας Ολυμπίας Μακρή και τη συνεργασία όλου του συλλόγου διδασκόντων, σχεδιάζονται και υλοποιούνται αφηγηματικές και λογοτεχνικές δραστηριότητες, προσκαλούνται δημιουργοί, συγγραφείς, αφηγητές και εικονογράφοι και για κάθε μέρα της Εβδομάδας Παιδικού Βιβλίου υπάρχει κάτι ενδιαφέρον και δημιουργικό. Στόχος; Να αναζωπυρώσουμε την αγάπη του παιδιού για το βιβλίο και να γνωρίσουμε το μαγικό κόσμο της λογοτεχνικής δημιουργίας.

Υπέροχοι άνθρωποι, τεχνίτες του λόγου και της εικόνας, έχουν περάσει από το σχολείο όλα αυτά τα χρόνια και μας έχουν εμπνεύσει. Ταυτόχρονα, μεγάλες συμμετοχικές δράσεις έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς συγγραφείς και εικονογράφους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να εμβαθύνουν στα νοήματα των αγαπημένων τους ιστοριών (δες για παράδειγμα την περσινή μας δράση με τίτλο Μεταφράζοντας την Τέχνη). Φέτος λοιπόν, οργανώθηκαν οι εξής δράσεις στα πλαίσια αυτής της εβδομάδας.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου οι μικρότερες τάξεις του σχολείου Α΄- Δ΄ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δραματοποιημένη αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών της λαϊκής παράδοσης από τους εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής και αγγλικών του σχολείου κα Έφη Παπαθεοδώρου και κο Γιάννη Καραλάκο. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το παραμύθι, τα θέματα που συναντάμε συχνά σε αυτό και τις διαφορές του λαϊκού παραμυθιού από τα κλασικά δυτικά παραμύθια που γνωρίζουμε όλοι καλά. Την επόμενη μέρα μαθητές της Β΄ τάξης έφεραν στο σχολείο τις δικές τους ιστορίες με ήρωες ζώα και με αφορμή αυτές, έμαθαν για λογοτεχνικές συμβάσεις όπως η ανατροπή, η αντιστροφή ρόλων και το ηθικό δίδαγμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου