Υποστηρικτές του που διοργάνωσαν χθες συγκέντρωση στήριξής του έξω από το Αχιλλοπούλειο
Να επιστρέψει ο Νίκος Χαυτούρας στα ιατρικά του καθήκοντα στο Νοσοκομείο Βόλου και να επανενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ζητούν υποστηρικτές του, που χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στήριξης του γιατρού.
Η συγκέντρωση έγινε παρουσία του ίδιου του Νίκου Χαυτούρα, ενώ συμμετείχαν σ’ αυτή και στελέχη που είναι ενταγμένα στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου και ο αντιπρόεδρος, Θανάσης Παπαδημόπουλος και Νίκος Ζυγούρης αντίστοιχα, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Τρύφωνας Πλαστάρας, αλλά και μέλη τοπικών οργανώσεων όπως ο Στέργιος Ντόβας από την Δημοτική Οργάνωση Ρήγα Φεραίου κ.α..
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χαυτούρας τέθηκε εκτός του ψηφοδελτίου του κόμματος, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να τον θέσει εκτός ΕΣΥ για την εμπλοκή του στην υπόθεση χορήγησης αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, λίγες μέρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Σε δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης υποστηρικτές του έκαναν λόγο για «κατάφωρη αδικία σε βάρος του γιατρού», ενώ αρκετοί πολίτες ήταν εκείνοι που είπαν ότι θα «αποδοκιμάσουν δια της ψήφου τους το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ο κ. Χαυτούρας».
Ο ίδιος ο κ. Χαυτούρας σε δήλωσή του τόνισε ότι «στόχος είναι η διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Είναι μία πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη η δική μου. Φώναζα σε όλο το πανελλήνιο γιατί πεθαίνει κόσμος και με απείλησαν και τότε με πειθαρχικό. Είμαι συγκινημένος σήμερα από την συγκέντρωση αυτή. Αντί να είμαστε σε πιο ευχάριστες καταστάσεις, δυστυχώς παλεύουμε για το αυτονόητο».