ΤΟΠΙΚΑ

Εφαρμογή – εργαλείο για ιδιοκτήτες ΙΧ δια χειρός Βολιώτη

εφαρμογή-εργαλείο-για-ιδιοκτήτες-ιχ-940514

Ο Βολιώτης Γρηγόρης Λεύκελης και τρεις συμφοιτητές του εμπνεύστηκαν «ΤοΙΧmou»

Μία εύχρηστη και ολοκληρωμένη εφαρμογή, η οποία θα αποτελέσει εργαλείο στα χέρια κάθε ιδιοκτήτη ΙΧ αυτοκινήτου, εμπνεύστηκαν τέσσερις φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταξύ των οποίων και ο Βολιώτης, Γρηγόρης Λεύκελης.

«To IX mou» είναι ο τίτλος της εφαρμογής, με την οποία η ομάδα θα κατέβει στον εθνικό διαγωνισμό Junior Achievement Greece τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, αλλά και τη δυνατότητα να υλοποιήσει την εφαρμογή για να μπορέσει να βγει στην αγορά εργασίας.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας παρατήρησαν ότι πολλοί Έλληνες οδηγοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην παρακολούθηση εξόδων, ετήσιων χρεώσεων, συντήρησης, αλλά και στη διαχείριση των οχημάτων τους, λόγω της έλλειψης μιας εύχρηστης, all-in-one, εφαρμογής από το smartphone τους.

«Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρές ζημιές, προβλήματα συντήρησης, ακόμη και μη ασφαλείς πρακτικές οδήγησης. Πιστεύουμε ότι κάθε οδηγός αξίζει πρόσβαση σε ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο εργαλείο που μπορεί να τον βοηθήσει να διατηρήσει το όχημά του σε άριστη κατάσταση», αναφέρει ο Γρηγόρης Λεύκελης.

Ο Γρηγόρης Λεύκελης

Με «To IX mou» στόχος είναι να προσφέρουν τη λύση που είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των Ελλήνων οδηγών. Η εφαρμογή θα παρέχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που επιτρέπει στους οδηγούς να παρακολουθούν τη συντήρηση του οχήματός τους, να προγραμματίζουν ραντεβού για service, ΚΤΕΟ, ή ακόμα και βουλκανιζατέρ για αλλαγή ελαστικών και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν απαιτείται συντήρηση. Επιπλέον, η εφαρμογή θα συνδέει τους οδηγούς με τα κοντινά τους κέντρα service.

«Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην ιδέα ότι η τεχνολογία πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των ανθρώπων. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων οδηγών ευκολότερη, ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη. Με το «To IX mou» ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα οδηγών που θα ενδυναμώνονται και θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση των οχημάτων τους», σημειώνει ο ίδιος.

Ο Ιωάννης Μαυροδήμος

Καινοτομία με λειτουργία S.O.S.

Η εφαρμογή «To IX mou» προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων στους Έλληνες οδηγούς, ξεκινώντας από μια εύχρηστη πλατφόρμα που τους βοηθά να διαχειρίζονται τα οχήματά τους πιο αποτελεσματικά. Η εφαρμογή θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων προληπτικών ειδοποιήσεων ζημιών, υπενθυμίσεων συντήρησης και ηλεκτρονικής διαχείρισης του οχήματος. Η καινοτομία της εφαρμογής έγκειται στον προσαρμοσμένο σχεδιασμό της για την ελληνική αγορά, τη μοναδική της λειτουργία S.O.S., η οποία μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης οχήματος και τη σύνδεση των οχημάτων κάθε χρήστη μέσω ψηφιακής διακυβέρνησης (myAuto). Οι συνεργασίες B2B της εφαρμογής με κέντρα εξυπηρέτησης, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και ΚΤΕΟ είναι κάποια από τα επιπλέον πλεονεκτήματα που την ξεχωρίζουν.

«Αυτά τα χαρακτηριστικά, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως με «To IX mou», οι Έλληνες οδηγοί μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των οχημάτων τους, των εαυτών τους και των οικείων τους. Η εφαρμογή αυτή είναι μια πολλά υποσχόμενη επιχειρηματική ιδέα που καλύπτει μια πραγματική ανάγκη στην ελληνική αγορά για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή διαχείρισης αυτοκινήτου. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και οι στρατηγικές συνεργασίες της εφαρμογής, την καθιστούν ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης οχημάτων στην Ελλάδα. Τα έσοδα μέσω συνδρομών και προμηθειών από κέντρα εξυπηρέτησης είναι ο πρωταρχικός μας τρόπος εσόδων, ωστόσο έχουμε τη δυνατότητα να επεκταθούμε σε νέες ευκαιρίες εσόδων, καθώς και νέες αγορές, μέσω της συνεχόμενης αναζήτησης αναγκών των χρηστών της εφαρμογής και των συνεχών ενημερώσεων», σημειώνει η ομάδα.

Ο Ηλίας Παναγόπουλος

Συμμετοχή σε εθνικό διαγωνισμό

Με αυτή την επιχειρηματική ιδέα, για την οποία υπάρχει ήδη ολοκληρωμένο business plan, θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Junior Achievement Greece. Πρόκειται για μια ετήσια εκδήλωση που στοχεύει να ενθαρρύνει νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες. «Φέτος, περήφανα, συμμετέχει και «Το IX mou» στον διαγωνισμό, που παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουμε την ιδέα μας και να λάβουμε σχόλια από ειδικούς του κλάδου, τα οποία θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε ως ομάδα και να βελτιώσουμε το προϊόν μας», σημειώνει ο κ. Λεύκελης.

Οι φοιτητές συμμετέχουν και σε διαδικτυακή ψηφοφορία #OnlineVotingChallenge μέσω Facebook, μέσω της οποίας τους δίνεται η δυνατότητα να ενημερώσουν το κοινό για τη σημασία της ασφαλούς και υπεύθυνης οδήγησης. Στην ψηφοφορία το κοινό μπορεί να ψηφίσει έως και την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μαΐου.

Ο Πέτρος Τσάτσης

Η ομάδα

Την ομάδα αποτελούν οι:

  • Γρηγόρης Λεύκελης, ο οποίος αναπτύσσει το business model και επιβλέπει την ανάπτυξη της εφαρμογής
  • Πέτρος Τσάτσης, ο οποίος διαχειρίζεται τις τεχνικές προδιαγραφές του project
  • Ιωάννης Μαυροδήμος, ο οποίος διαχειρίζεται την οικονομική στρατηγική του project και
  • Ηλίας Παναγόπουλος, οποίος διαχειρίζεται τις στρατηγικές marketing του project.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου