ΤΟΠΙΚΑ

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών η αέρια ρύπανση στον Βόλο

στην-ευρωπαϊκή-επιτροπή-αναφορών-η-αέ-940226

Παραμένει ανοιχτή η αναφορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου συζητήθηκε χθες το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στον Βόλο, μετά την αναφορά που είχαν αποστείλει το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ). Σκοπός ήταν να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο και να μην τεθεί στο αρχείο.

Πρωτοβουλία για τη συζήτηση του θέματος ανέλαβε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης που κατέθεσε σχετικό αίτημα, όπως είχε προαναγγείλει όταν επισκέφτηκε τον Βόλο.

«Πόσο κοστίζει η ζωή ενός Βολιώτη για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;», αναρωτήθηκε ο κ. Αρβανίτης στην τοποθέτησή του και υπογράμμισε ότι δεν έχει πειστεί για τα επιχειρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θέλει να θέσει την αναφορά στο αρχείο, πρότεινε η αναφορά να μείνει ανοιχτή και να σταλεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση για να δώσει κι εκείνη απαντήσεις.

«Πετύχαμε η Αναφορά των πολιτών του Βόλου να παραμείνει ανοιχτή, ενώ η επιτροπή ενέκρινε την πρόταση να σταλεί επιστολή που ζητά διευκρινήσεις από την Ελληνική Κυβέρνηση για το ζήτημα. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας, αλλά κυρίως μία σπουδαία αρχή για την τελική δικαίωση για τους πολίτες του Βόλου για ένα θέμα που αποτελεί αγκάθι στην πόλη μας τα τελευταία πολλά χρόνια και απασχολεί κάθε πολίτη», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Να σημειωθεί πως στη συζήτηση παρέμβαση έκανε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος και το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Στέλιος Λημνιός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου