ΤΟΠΙΚΑ

«Παγίδα» στην Καρτάλη έστειλε τραυματία στο νοσοκομείο

παγίδα-στην-καρτάλη-έστειλε-τραυμα-940075

Απανωτά περιστατικά πτώσεων πολιτών στο υπό ανακατασκευή πεζοδρόμιο της Κ. Καρτάλη ελλείψει μέτρων για τη διέλευση των πεζών

Στο Νοσοκομείο κατέληξε χθες το πρωί, πεζός ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει τμήμα του υπό ανακατασκευή πεζοδρομίου της Κ. Καρτάλη στη συμβολή της με Αλεξάνδρας. Ο άτυχος άντρας «προσγειώθηκε» με το πρόσωπο στο έδαφος και τραυματίστηκε στο πρόσωπο, ενώ χρειάστηκε να μεταβεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο προκειμένου να του γίνουν ράμματα.

Προηγουμένως, φαρμακοποιός που διατηρεί την επιχείρησή της μπροστά από το συγκεκριμένο τμήμα του πεζοδρομίου, έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες. Καθάρισε το τραύμα από το πρόσωπο του άντρα αφού τον βοήθησε να σηκωθεί και τον συνόδευσε μέχρι την καμπίνα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο.

Η ίδια ξέσπασε κατά του εργολάβου, ο οποίος όπως ανέφερε δεν έχει φροντίσει να τοποθετήσει μία ξύλινη ράμπα για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Στην Κ. Καρτάλη, στο δεξί μέρος του δρόμου γίνονται εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων. Τα πεζοδρόμια έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και το έργο συνεχίζεται με φορά προς την Αργοναυτών. Στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Αλεξάνδρας, μολονότι το πεζοδρόμιο είναι σχεδόν έτοιμο, η γωνία δεν έχει ολοκληρωθεί. Οσοι κινούνται πεζοί από την Καρτάλη προς την παραλία και από την Αλεξάνδρας προς Καρτάλη, «συναντούν» τη συγκεκριμένη άφτιαχτη γωνία και θα πρέπει να κατέβουν από το οδόστρωμα προκειμένου να αποφύγουν τις απανωτές παγίδες. Το σημείο συνιστά παγίδα. Είναι σκαμένο, τα καπάκια από τα φρεάτια εξέχουν.

Φαρμακοποιός έχει ζητήσει από τον εργολάβο, όπως έλεγε χθες, με αφορμή την πτώση του άτυχου πεζού, να τοποθετηθεί τουλάχιστον μία ξύλινη ράμπα για να αποφεύγονται ατυχήματα, κάτι που ωστόσο δεν έχει γίνει. Όπως ανέφερε, είναι σχεδόν καθημερινές πτώσεις και τραυματισμοί πολιτών στο συγκεκριμένο επικίνδυνο σημείο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου