ΤΟΠΙΚΑ

Για τα προβλήματα των οικοδόμων ενημερώθηκε η Ασπα Γοσποδίνη

για-τα-προβλήματα-των-οικοδόμων-ενημε-939551

Συνάντηση με τον πρόεδρο του συνδικάτου είχε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μαγνησίας

Με τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Μαγνησίας Κωνσταντίνο Σιάρρα συναντήθηκε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου, υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. Μαγνησίας Ασπα Γοσποδίνη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου.

Ο κ. Σιάρρας ανέφερε ότι ο κλάδος κατέγραψε σημαντικά ποσοστά υποαπασχόλησης κατά τη διάρκεια της μνημονιακής κρίσης, ενώ ενημέρωσε ότι μολονότι μετά από 13 χρόνια υπογράφηκε συλλογική σύμβαση το ημερομίσθιο είναι μειωμένο κατά 40% συγκριτικά με ό,τι ίσχυε πριν τα μνημόνια.

Η κ. Γοσποδίνη επίσης ενημερώθηκε για τα προβλήματα συνταξιοδότησης που αντιμετωπίζουν πολλοί οικοδόμοι, αλλά και για τα περί αγνώστων ένσημα, με τον κ. Σιάρρα να τονίζει ότι « παρά τις υποσχέσεις, ούτε η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδωσαν στα σωματεία των Οικοδόμων τα οφειλόμενα «ένσημα οικοδομής υπέρ αγνώστων».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο της κ. Γοσποδίνη «η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι η απογοήτευση των οικοδόμων για τα ανικανοποίητα δίκαια αιτήματά τους από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ερμηνεύει την ανερχόμενη δύναμη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα Σωματεία Οικοδόμων» και υποσχέθηκε ότι «εφόσον το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει ισχυρό ποσοστό στις προσεχείς εκλογές, θα υποστηρίξει όλα τα δίκαια αιτήματα των οικοδόμων για αύξηση του ημερομίσθιου στη συλλογική σύμβαση, και την απόδοση των «ενσήμων οικοδομής υπέρ αγνώστων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου