ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις στη Μαγνησία τις επόμενες ημέρες

εκδηλώσεις-στη-μαγνησία-τις-επόμενες-939218

Πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στον νομό Μαγνησίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μουσική εκδήλωση στην Αγριά, 9η Ιππική Συνάντηση στο Ελευθεροχώρι, 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Σκιάθου, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Κορασίδων και Αγώνας Δρόμου στο Δάσος Κουρί είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το επόμενο τριήμερο στο Νομό Μαγνησίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου με πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Συλλόγου περιοχής Ψυγείων Αγριάς, θα πραγματοποιηθεί στην Αγριά, μουσική εκδήλωση με χορωδιακά τραγούδια σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ποιοτική ψυχαγωγία ιδίως της νεολαίας και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα όσοι το επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Συλλόγου τα οποία στη συνέχεια θα διατίθενται προς ενίσχυση σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Έτσι εκτός από τη ψυχαγωγία και την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή η μουσική εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει τη σπουδαιότητα αξιών πανανθρώπινων όπως η αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής προσφορά προς το συνάνθρωπο, ο εθελοντισμός, στοιχεία που αποτελούν πυλώνες του πολιτισμού μας και συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή, την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών.

Από τις 27 μέχρι τις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Κορασίδων, με συνδιοργανωτές τον Αθλητικό Σύλλογο Beach & Volleyball Βόλου «ΑΡΓΩ» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι πανελλήνιο πρωτάθλημα βόλεϊ το οποίο θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους των τεσσάρων ομάδων σε Βόλο και Λάρισα και το final four θα διεξαχθεί στο Βόλο. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και θα μπορούν όλες τις ημέρες να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Θα υπάρχει πλήθος θεατών και έτσι θα τονωθεί η τοπική αγορά της περιοχής.

Στις 28 και 29 Απριλίου με πρωτοβουλία του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Σκιάθου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Σκιάθου. Στο Φεστιβάλ έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν φιλαρμονικές από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς των φιλαρμονικών, ιδιαίτερα στου νέους, η γνωριμία με τους μουσικούς συντελεστές, η ενθάρρυνση της νεολαίας αλλά και των μεγαλύτερων ηλικιών να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στη μουσική, η καλλιέργεια της μουσικής κουλτούρας και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Με σκοπό την προαγωγή των πολιτιστικών ενδιαφερόντων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και την ενθάρρυνση της ενασχόλησης με την ιππασία ως μια δημιουργική απασχόληση, διέξοδο και τρόπο άθλησης μικρών και μεγάλων ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την 9η Ιππική Συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ελευθεροχώρι το διάστημα 28-30 Απριλίου 2023.

Η εκδήλωση θα είναι με ελεύθερη είσοδο και το κοινό, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά τα άλογα ιππασίας και τις δεξιότητές τους, να ενημερωθεί για τις ανάγκες και τη φροντίδα τους, να κάνει μικρές βόλτες και πορείες, ενώ στο τέλος κάθε ημέρας θα ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς του τόπου μας στην πλατεία του χωριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κινητήριος δύναμη για την εκδήλωση αυτή αποτελούν οι πολυάριθμοι φίλοι της ελεύθερης ιππασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου ο οποίος θα προσελκύσει το τριήμερο αυτό φίλους της ελεύθερης ιππασίας από διάφορες περιοχές.

Στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο δάσος Κουρί στον Αλμυρό Αγώνας Δρόμου, με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Φίλων Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αλμυρού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι ένας αγώνας δρόμου που θα περιλαμβάνει α) αγώνα δρόμου 500 μέτρων για παιδιά των δημοτικών σχολείων, β)αγώνα δρόμου 1500 μέτρων για παιδιά γυμνασίων – λυκείων και ενηλίκων και γ) αγώνα δρόμου 5000 μέτρων ανδρών γυναικών δ) αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων ανδρών γυναικών ε) αγώνα δρόμου 500 μέτρων ΑμΕΑ. Η διεξαγωγή της αθλητικής εκδήλωσης συντελεί στην πρόοδο της αθλητικής παιδείας ομαδικότητας και του «ευ αγωνίζεσθε» της νεολαίας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου