ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με την Ενωση Ποντίων Μαγνησίας είχε η Ασπα Γοσποδίνη

συνάντηση-με-την-ενωση-ποντίων-μαγνησ-939206

Στήριξη στις δράσεις του Συλλόγου παρείχε η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ.

Παρουσία του τ. δημάρχου Νέας Ιωνίας Παύλου Μαβίδη, η καθηγήτρια Ασπα Γοσποδίνη, υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. συναντήθηκε με την «Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας».

Η συζήτηση με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Περκουλίδη, την αντιπρόεδρο Κορίνα Ιωαννίδου, και τα μέλη του ΔΣ, Αντώνη Αθανασιάδη, Νίκο Θεοδωρίδη και Ηλία Παπαδόπουλο, εστίασε στις δράσεις της Ένωσης, η οποία για να συνδράμει την τοπική κοινωνία, πολλές φορές διοργάνωσε δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών τα οποία δόθηκαν σε αναξιοπαθούντες, διότι «πολλά μέλη της Ένωσης από τα κοινωνικά στρώματα της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης στην Ν. Ιωνία και τον Βόλο έχουν γονατίσει, ενώ τα διάφορα κουπόνια της κυβέρνησης (market pass, fuel pass, καλάθι του νοικοκυριού) δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα ελάφρυνσης», όπως τονίστηκε.

Η συζήτηση εστίασε επίσης και στους μεγάλους στόχους της Ένωσης Ποντίων Νομού Μαγνησίας που εναρμονίζονται με τους στόχους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, όπως η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και η διάσωση της ποντιακής διαλέκτου.

Η καθηγήτρια Άσπα Γοσποδίνη τόνισε ότι επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου στις 24 Φεβρουαρίου 1994, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε τον νόμο 2193/1994,και αναγνώρισε ομόφωνα την γενοκτονία των Ποντίων και την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εφόσον έχει ισχυρή δύναμη στην Βουλή στις προσεχείς εκλογές, αφενός θα στηρίξει ξανά την Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδος για την υλοποίηση των μεγάλων στόχων της, και αφετέρου θα ενισχύσει τα μικρομεσαία και μεσαία κοινωνικά στρώματα με θέσεις εργασίας με αξιοπρεπές εισόδημα», επισήμανε επίσης η κ. Γοσποδίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου