ΤΟΠΙΚΑ

Τιμή στον μουσικό του κόσμου – «Βαγγέλης Παπαθανασίου», το Δημοτικό Θέατρο Βόλου

τιμή-στον-μουσικό-του-κόσμου-βαγγέλ-939069

Η πρόταση εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίαση

Τον επονομαζόμενο «μουσικό του κόσμου» από την Αγριά, που έφυγε από τη ζωή στις 19 Μαΐου 2022, με το άγγελμα του θανάτου του να συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, πρόκειται να τιμήσει μετά θάνατον, ο Δήμος Βόλου.

Με πρόταση της δημοτικής αρχής η οποία εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το όνομα του Βαγγέλη Παπαθανασίου θα δοθεί τιμητικά στο υπό ανακατασκευή Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και του περιβάλλοντος χώρου. Μάλιστα, το έργο πρόκειται να εγκαινιαστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Με αφορμή τη νέα εποχή για το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, ο δήμος αποφάσισε να δώσει σε αυτό, το όνομα του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του γνωστού ως Vangelis σε όλον τον κόσμο, που έφυγε πριν από έναν χρόνο από τη ζωή. «Δημοτικό Θέατρο Βόλου- Βαγγέλης Παπαθανασίου» θα είναι η νέα ονομασία για το θέατρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έχει, μεταξύ άλλων, τιμηθεί με Οσκαρ, με τον Χρυσό Λέοντα, με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας αλλά και από την ίδια τη NASA, η οποία έδωσε το όνομά του στον αστεροειδή 6354, ωστόσο δεν είχε τιμηθεί εν ζωή από τον Δήμο Βόλου. Το κενό αυτό αναλαμβάνει να αναπληρώσει η δημοτική αρχή με πρόταση που κατεβάζει για να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου μουσικού, που έκανε την ευρύτερη περιοχή γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου, Αποστόλης Ριζόπουλος διευκρίνισε με ερώτησή του ότι αυτή η απόφαση δεν θα επηρεάσει το ανοιχτό δημοτικό θέατρο που λέγεται θέατρο «Μελίνα Μερκούρης».

Από την πλευρά της, η δημοτική σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ελένη Παπαθανασίου χαιρέτισε την απόφαση του Δήμου Βόλου, να τιμηθεί ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έστω και μετά θάνατο. Επεσήμανε μάλιστα ότι καλό θα ήταν να δοθεί το όνομά του στα ελληνικά, κι όχι το διεθνές Vangelis, όπως θα ήθελε και ο ίδιος και υπενθύμισε πρόταση που είχε καταθέσει η ομάδα για τη δημιουργία και Μουσείου Βαγγέλης Παπαθανασίου στην Αγριά προκειμένου να αποτελέσει πόλο έλξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος δεσμεύτηκε να εξετάσει την πρόταση και ως «επόμενη δημοτική αρχή», ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, επεσήμανε ότι θα γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις προς τιμή του μουσικού του κόσμου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου