ΤΟΠΙΚΑ

Οκτακόσιοι και πλέον χορευτές στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση

οκτακόσιοι-και-πλέον-χορευτές-στη-μεγ-9392

Σε ρυθμούς καρναβαλιού ζει η πόλη του Βόλου καθώς ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει για τη φετινή Αποκριά ο Δήμος Βόλου υπό τον τίτλο «Καρναβάλι του Κόσμου: Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία».

Πρόκειται για εκδηλώσεις και δραστηριότητες πολυπολιτισμικού χαρακτήρα, με ήχους και χρώματα από τη Βραζιλία έως την Ινδονησία, οι οποίες όμως θα συνδυάζονται αρμονικά με τις τοπικές παραδόσεις. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Μαρτίου με την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου με τη συμμετοχή 800 και πλέον ατόμων.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος μαθητές Σχολείων, Φροντιστηρίων, Σχολών Ξένων Γλωσσών και Σχολών Χορού του Βόλου. Οι ομάδες των καρναβαλιστών ήδη προετοιμάζονται και θα συνεργαστούν με τους προσκεκλημένους από την Ινδονησία, που είναι και η τιμώμενη χώρα στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου.

Μικροί και μεγάλοι, μυημένοι και μη στο χορό, επιδίδονται σε ταχύρυθμα μαθήματα για να δώσουν το παρών στη μεγάλη παρέλαση που φέτος θα ξεκινήσει από την αρχή της οδού Δημητριάδος, στα Κύματα, για να συνεχίσει έως την οδό Ιωλκού, από εκεί θα κατευθυνθεί στην παραλιακή οδό Αργοναυτών και θα καταλήξει στο χώρο του Ηρώου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη και καλύτερη ορατότητα από όλους.

Η παρέλαση θα περιλαμβάνει πληρώματα με ξεχωριστές θεματικές ενότητες που θα αντιπροσωπεύουν χώρες όπως η Βραζιλία και η Ινδονησία, η Ισπανία, η Αργεντινή, η Ινδία, η Αφρική, η Αίγυπτος, η Αμερική. Κάθε ενότητα θα έχει τη δική της μουσική, τα δικά της κοστούμια και τη δική της χορογραφία που θα αποδώσει με μελωδίες ς από μουσικούς που θα βρίσκονται στο χώρο της παραλίας. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης επαγγελματίες χορευτές θα παρουσιάσουν στον ίδιο χώρο ένα μοναδικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει δυόμισι ώρες.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για το Καρναβάλι 2013 ξεκίνησαν και συνεχίζονται καθημερινά με καλλιτεχνικά δρώμενα σε πλατείες και εξωτερικούς χώρους, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Αύριο Τσικνοπέμπτη, είναι προγραμματισμένο το αποκριάτικο γλέντι των ΚΑΠΗ Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου, Ν. Ιωνίας και Αγριάς στο Εκθεσιακό Κέντρο (ώρα 19:30), ενώ την Παρασκευή 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής. Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα στη γυναίκα υπό τον τίτλο «Τραγικά Χαρούμενες Γυναίκες…», με την Έρρικα Πατρικίου και τους Ηλία Χαντζόγλου στο πιάνο και Μερόπη Βλαχογιάννη στο ακορντεόν.

Την Παρασκευή, επίσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας (Σταδίου- Μανδηλαρά) ανοίγει για το κοινό έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Η Ινδονησία μέσα από το φωτογραφικό φακό των Ελλήνων». Πρόκειται για μία έκθεση με ενδιαφέρουσες Φωτογραφίες της μαγευτικής Ινδονησίας, τραβηγμένες από τους Έλληνες που σπουδάζουν με την υποτροφία Darmasiswa κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 8.00 μ.μ και θα φιλοξενηθεί στο χώρο για μία εβδομάδα, μέχρι και το Σάββατο 16 Μαρτίου, δίνοντας ευκαιρία για μια καλή γνωριμία με την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τον απλό κόσμο και κυρίως, το καταπράσινο και υπέροχο φυσικό περιβάλλον την Ινδονησίας.

Στην έκθεση αποτυπώνεται η ψυχολογία ενός επισκέπτη που δεν προσεγγίζει το αντικείμενο του φωτογραφικού ενδιαφέροντός του με την λογική ενός τουρίστα αλλά με το ενδιαφέρον ενός νέου ανθρώπου που εγκαθιστά με το χώρο μια πολιτισμικά, μακροχρόνια επαφή και συνάφεια.

Ξεκινάει έτσι, ένα ταξίδι ήχων, ρυθμών, κινήσεων, εικόνων και γεύσεων στη μακρινή παράδοση της Ινδονησίας που, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ινδονησίας, θα αποτελέσει το βασικό πυρήνα της διοργάνωσης του φετινού Καρναβαλιού, από το Δήμο Βόλου.

Ώρες Λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 9 π.μ – 9 μ.μ (και το Σαββατοκύριακο) Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (κτίριο Στρεφτάρη: Τοπάλη 97 -Γαλλίας, τηλέφωνο: 24210 22745 καθημερινά 10:00-14:00, εκτός Σαβ/κου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου