ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα σε σημαντικούς Ελληνες συνθέτες από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

αφιέρωμα-σε-σημαντικούς-ελληνες-συνθ-938787

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Ψυγείων Αγριάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει στην αίθουσα του Πορφυρογένειου Πολιτιστικού Κέντρου, την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 19:30, συναυλία – αφιέρωμα σε δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες Συνθέτες μας τον Γιάννη Κωνσταντινίδη και τον Μανώλη Καλομοίρη.

Γεννημένοι και οι δύο στη Σμύρνη, μετά την απομάκρυνσή τους από την γενέτειρά τους λόγω των γεγονότων της περιόδου 1920-22, βρέθηκαν στην κεντρική Ευρώπη όπου είχαν την τύχη και την ευκαιρία να σπουδάσουν μουσική με τους διασημότερους δασκάλους της εποχής και να αναδειχθούν ο καθένας με το προσωπικό του συνθετικό στυλ ως δύο από τους βασικότερους εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μουσικής Σχολής.

Η εγκατάστασή τους στην Ελλάδα μετά το πέρας των σπουδών τους συνοδεύτηκε από πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα με βασικό κοινό στοιχείο την ανάδειξη στην ελληνική κοινωνία στοιχείων της παραδοσιακής μουσικής τόσο από τον Ελλαδικό χώρο όσο και από την τοπική ελληνική μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας. Διακεκριμένοι πιανίστες και οι δύο, άφησαν μία πλούσια εργογραφία με συνθέσεις για σόλο πιάνο, τραγούδια για φωνή, χορωδιακό σύνολο και ορχήστρα.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα παρουσιαστεί το Πιανιστικό Σύνολο του σχολείου με έργα για σόλο πιάνο, με υπεύθυνες καθηγήτριες την Ειρήνη Κουτσαυλή και τη Σέβη Μαζέρα και στο δεύτερο μέρος η Χορωδία Ελληνικής Μουσικής του σχολείου θα ερμηνεύσει έργα και τραγούδια για φωνητικό σύνολο με υπεύθυνη καθηγήτρια την Σέβη Μαζέρα και στη συνοδεία πιάνου την Ειρήνη Κουτσαυλή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με την παράκληση το κοινό να συνεισφέρει με τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αγριάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου