ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτός διαγωνισμός για την πράξη εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής

ανοιχτός-διαγωνισμός-για-την-πράξη-εφ-938667

Τη διενέργεια δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού μέσω Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων αποφασίζει στη σημερινή της συνεδρίαση, στις 10:15 το πρωί, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης ανασύνταξης του Γ’ Κεφαλαίου της Πράξης Εφαρμογής.

Η μελέτη αφορά στην πολεοδόμηση της συνοικίας, 24 χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας και σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε σε κατοίκους της περιοχής ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και επικυρώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, προς ικανοποίηση μερίδας κατοίκων που περιμένουν δύο και πλέον δεκαετίες για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.

Η μελέτη αφορά σε έκταση 660 στρεμμάτων στον οικισμό. Σημειώνεται ότι με τη σύνταξη και την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής καθώς και με την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων σε περιοχές με αναλογισμό, περιέρχονται στον Δήμο Βόλου οι κοινόχρηστοι χώροι και μπορεί πλέον να προβεί στη διάνοιξή τους με την αξιοποίηση της εισφοράς σε χρήμα. Επίσης, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προβούν στην ανοικοδόμηση των οικοπέδων τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε περιοχές εντός οικισμών 1923 θα εφαρμοστεί η διαδικασία πράξεων αναλογισμού (ιδιοκτήτες οικοπέδων θα αποζημιωθούν), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, θα υπολογιστούν οι επιβαρύνσεις λόγω ρυμοτομίας και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτησιών σε εισφορά και χρήμα.

Το κόστος της μελέτης προϋπολογίζεται στις 198.085,40 ευρώ και η χρηματοδότησή της προέρχεται από ίδιους πόρους. Ο διαγωνισμός που θα γίνει θα αφορά στην κατακύρωση της πιο οικονομικής προσφοράς.

Τη σύνταξη της μελέτης θα αναλάβει ιδιώτης ανάδοχος, καθώς με έγγραφό της η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών δήλωσε αδυναμία. Σύμφωνα με την υπηρεσία, «η μελέτη δεν άπτεται απλής αποτύπωσης και σύνταξης «σημειακών» τοπογραφικών διαγραμμάτων αλλά απαιτείται αποτύπωση κι επανέλεγχος των ορίων όλων των ιδιοκτησιών της πράξης εφαρμογής, συλλογή κι έλεγχος δηλώσεων, συμβολαίων και διαφόρων άλλων πιστοποιητικών, εξέταση ενστάσεων και ειδικό λογισμικό σύνταξης πράξεων εφαρμογής που η υπηρεσία δεν διαθέτει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου