ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ για τις χυδαίες αναρτήσεις ο Χρήστος Νικόπουλος

εκτός-συριζα-για-τις-χυδαίες-αναρτήσε-938121

«Καταδικαστέες οι απόψεις Νικόπουλου», τονίζεται – Οργή στο ΠΑΣΟΚ που ζητεί να πάρουν θέση οι βουλευτές

«Πολεμικό» είναι το κλίμα τοπικά μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Το φυτίλι πυροδότησε το πρώην πλέον μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Χρήστος Νικόπουλος, ο οποίος με τις χυδαίες αναρτήσεις του άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά της δικηγόρου του Ευρωκοινοβουλίου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που κατήγγειλε για βιασμό και άγριο ξυλοδαρμό τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Χθες το βράδυ η νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να διαγράψει τον κ. Νικόπουλο, ένα 24ωρο αφότου προκλήθηκε μεγάλος σάλος, ενώ το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. Μαγνησίας καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας να πάρουν δημόσια θέση

Από νωρίς το πρωί το κομματικό όργανο σ’ ανακοίνωση είχε προδιαγράψει τη λήψη μέτρων, τονίζοντας ότι οι χυδαιότητες με τα σεξιστικά σχόλια του μέλους της Γραμματείας Χρήστου Νικόπουλου σε βάρος του θύματος στην υπόθεση Γεωργούλη, δεν γίνονται ανεκτά από το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νικόπουλος σε απολογητικό του υπόμνημα προς το κόμμα προσπάθησε να «δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», δίχως όμως επί της ουσίας να απορρίπτει το περιεχόμενο των αναρτήσεων του, γεγονός που προκάλεσε ακόμη περισσότερη οργή μεταξύ μελών του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ξεκάθαρη και σαφής: Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη σε ζητήματα κακοποίησης και έμφυλης βίας, όποιον-όποια κι αν αφορούν. Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των θυμάτων, ιδιαίτερα όσων γυναικών έχουν το θάρρος και τα τεράστια ψυχικά αποθέματα να βγουν και να μιλήσουν για όσα τραγικά έχουν υποστεί. Οι προσωπικές απόψεις του Χ. Νικόπουλου είναι αυτονόητα καταδικαστέες και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας επιθυμούμε την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση δικαιοσύνης στην σχετική με τον Α. Γεωργούλη υπόθεση. Η πολιτική εκμετάλλευση περιστατικών κακοποίησης και έμφυλης βίας προσβάλει τα θύματα και δεν συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση και εξάλειψη τέτοιων περιστατικών».

ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: Να πάρουν θέση οι βουλευτές και οι υποψήφιοι

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία καταδικάζει το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων του Χρήστου Νικόπουλου και καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής: «Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι προτεραιότητα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο, και όχι μόνο, τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την υπόθεση της συντρόφισσας η οποία κατήγγειλε τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους, “κουκουλοφόρων”, ψηφιακών συμμοριών, που στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων, που είτε θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους είτε για άλλους δικούς τους λόγους.

Δυστυχώς μετά την υποψήφια Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκης και το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, τη σκυτάλη της κατάπτυστης συμπεριφοράς έλαβε μέλος της Ν.Ε. Μαγνησίας που με υπονοούμενα στο facebook απέδειξε ότι το ζήτημα του προοδευτισμού και της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων στο ΣΥΡΙΖΑ το αντιμετωπίζουν ανάλογα με το κομματικό συμφέρον τους, αλά καρτ. Το ίδιο και τη Βέλγικη Δικαιοσύνη.

Πριν μερικούς μήνες είχαν εμπιστοσύνη αλλά τώρα την αμφισβητούν.

Αναμένουμε τοποθέτηση για το στέλεχος από τη Μαγνησία, από τη πλειοψηφία της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, τους υποψήφιους Βουλευτές και τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης έχει χρέος να σταθεί απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές. Είναι πρακτικές, που δεν αξίζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Δεν αξίζουν στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, στην Ελλάδα των αγώνων για το Κράτος Δικαίου».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου