ΤΟΠΙΚΑ

Προεκλογικές Επισκέψεις Μητσοτάκη και Τσίπρα

προεκλογικές-επισκέψεις-μητσοτάκη-κ-938072

Δέκα μέρες πριν από την λαϊκή ετυμηγορία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους από τη Μαγνησία

Το γεγονός ότι οι δύο βασικοί μονομάχοι των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα βρεθούν στη Μαγνησία δέκα περίπου μέρες πριν τη λαϊκή ετυμηγορία, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ένα «άτυπο» προεκλογικό ντιμπέιτ στην κορύφωση της προεκλογικής αναμέτρησης.

Το πολιτικό θερμόμετρο μέχρι τότε θα έχει σίγουρα χτυπήσει κόκκινο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα «διασταυρώσουν» τα ξίφη τους, μέσω των ομιλιών που θα πραγματοποιήσουν στοχεύοντας και οι δύο να αυξήσουν την εκλογική επιρροή των κομμάτων τους σε τοπικό επίπεδο.

Η Μαγνησία, άλλωστε, παραδοσιακά αποτελεί πολιτικό βαρόμετρο όχι μόνο σε επίπεδο Θεσσαλίας, αλλά και πανελλαδικά, για αυτό και σε κάθε προεκλογική αναμέτρηση όλοι σχεδόν οι πολιτικοί αρχηγοί επισκέπτονται τον νομό, με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη και κυρίως στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που θα επιλέξουν τελευταία στιγμή ποιο κόμμα θα επιλέξουν για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το «μέτωπο» του κυβερνώντος κόμματος λένε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να επισκεφτεί την περιοχή εκτός απροόπτου την Πέμπτη 11 Μαΐου. Το επίσημο πρόγραμμα της πρωθυπουργικής επίσκεψης θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Θα πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί τον νομό Μαγνησίας μέσα σε έναν χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί ξανά την περιοχή στις 20 Μαΐου του 2022.

Δύο μέρες νωρίτερα, στις 9 Μαΐου, όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στον Βόλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Τις επόμενες μέρες οι επιτελείς της Κουμουνδούρου αναμένεται να οριστικοποιήσουν τις επαφές που θα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον χώρο που θα μιλήσει, ώστε στη συνέχεια να ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμά του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες τον Βόλο το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται να επισκεφτούν επίσης, εκτός απροόπτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ακόμη όμως δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Κυβέρνηση σταθερή… το πρόταγμα Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για δυναμική στήριξη της ΝΔ από την πρώτη Κυριακή, ώστε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να συγκροτηθεί κυβέρνηση σταθερή,

Επίσης θα τονίσει ότι στις επικείμενες εκλογές επιδιώκει «αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα», όπως αναφέρει σε κάθε δημόσια προεκλογική ομιλία του πλέον, ενώ παράλληλα θα αναφερθεί στο κυβερνητικό έργο που έχει παραχθεί στον νομό, υπενθυμίζοντας βέβαια και τις βασικές δεσμεύσεις που ο ίδιος προσωπικά είχε αναλάβει πριν ένα χρόνο από τον Βόλο και έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Το δίλημμα Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του, σ’ αυτό το προεκλογικό ντιμπέιτ… θεωρείται βέβαιο ότι θα προτάξει την ανάγκη συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης.

επιχειρήσει να αναδείξει ελλείψεις και αδυναμίες, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι μεγάλο μέρος της παρέμβασής του θα το αφιερώσει στα θέματα καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση.

Επίσης θα καλέσει τους πολίτες να πάνε στην κάλπη και να σκεφτούν τι θέλουν για τη ζωή τους. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι «αν οι πολίτες θέλουνε αλλαγή, αυτή μπορεί να γίνει μονάχα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου και ηττημένη τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη».

Ακόμη με ενδιαφέρον αναμένονται οι αναφορές του στη Μαγνησία και στις δεσμεύσεις που σχεδιάζει να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συναγερμό τα κομματικά επιτελεία

Η έλευση των δύο βασικών μονομάχων όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει «κόκκινο» συναγερμό στα κομματικά επιτελεία.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται επί ποδός, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει των «υψηλών» πολιτικών αφίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στελέχη της οδού Πειραιώς αλλά και του πρωθυπουργικού γραφείου θα μεταβούν τις επόμενες μέρες στον Βόλο, προκειμένου να συζητηθούν θέματα οργανωτικά, αλλά και το πολιτικό προκείμενο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

Αντίστοιχα, στον ΣΥΡΙΖΑ, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που είναι επιφορτισμένοι με το πρόγραμμα των περιοδειών του βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος τοπικά, για να «κλειδώσουν» τον οργανωτικό και πολιτικό σχεδιασμό ενόψει της επίσκεψης του προέδρου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου