ΤΟΠΙΚΑ

«Δώρο Πάσχα» τα χάλκινα νομίσματα

δώρο-πάσχα-τα-χάλκινα-νομίσματα-937418

Με επιτυχία η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανακασιάς για τη συλλογή χάλκινων νομισμάτων με σκοπό να αγοραστούν δωροεπιταγές για ευάλωτα νοικοκυριά

Τον στόχο των 240 ευρώ μέσω χάλκινων νομισμάτων για την κάλυψη αναγκών 12 ατόμων από την ευρύτερη περιοχή της Ανακασιάς «έπιασε» για ακόμη μία φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανακασιάς «Θεόφιλος».

Τη Μ. Τετάρτη ολοκληρώθηκε η συλλογή των κερμάτων του 1Λ, των 2Λ και των 5Λ του ευρώ με σκοπό την ενίσχυση των σιτιζομένων του Σπιτιού Γαλήνης του Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς.

«Και αυτή τη φορά καλύφθηκε οριακά ο στόχος των 240€ (239,58€). Αναλυτικά συγκεντρώθηκαν 8.823 κέρματα όλων των αξιών, συνολικού βάρους 27,621 κιλών. Με τα χρήματα δόθηκαν 12 δωροεπιταγές των 20€ στους 12 σιτιζόμενους , που θα τους βοηθήσουν να καλύψουν μέρος των αναγκών τους την περίοδο του Πάσχα, για τις ημέρες που το Σπίτι Γαλήνης δεν λειτουργεί. Για τον ίδιο λόγο από το Σπίτι Γαλήνης μοιράστηκαν δέματα με τρόφιμα και γλυκά.

Αξίζει να αναφέρουμε την σημαντική συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Ιωλκού με κέρματα αξίας 36€ (!) και των μαθητών του τμήματος Γ4 του 5ου Γυμνασίου Βόλου αξίας 17,80€ (!). Πέρα από το σημαντικό ποσό των 53,80€ οι μαθητές των δύο Γυμνασίων αξίζουν ιδιαίτερο έπαινο για την ευαισθησία τους να συμμετάσχουν σε φιλανθρωπικές δράσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανακασιάς.

Μετά από εκκλήσεις των πολιτών ο Σύλλογος ανακοινώνει ότι η δράση της συλλογής των «περιθωριοποιημένων» νομισμάτων θα συνεχιστεί όλο τον χρόνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου