ΤΟΠΙΚΑ

Φρίκη με νεκρά γατιά σε κάδο απορριμμάτων στον Βόλο

φρίκη-με-νεκρά-γατιά-σε-κάδο-απορριμμά-937312

Νέο απάνθρωπο περιστατικό με νεκρά νεογνά γατάκια σε κάδο απορριμμάτων σε συνοικία του Βόλου είδε το φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα.

Εθελόντρια της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, ενημερώθηκε από διερχόμενη κάτοικο στην περιοχή Χρυσοχοΐδη, ότι μέσα από κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Δαβάκη και Παπανικολάου ακούστηκε το κλάμα νεαρών γατιών.

Πλησιάζοντας τον κάδο διαπίστωσε ότι υπήρχε ένα σακί με τέσσερις σακούλες μέσα στις οποίες βρίσκονταν τα τέσσερα γατάκια. Παρέμεινε εκεί και ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου όπου οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν από τον κάδο, μέσα από τσουβάλι, τέσσερα νεογέννητα γατάκια με τον ομφάλιο λώρο.

Στην ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Κάποιο δίποδο «τέρας» έκανε πάλι την «καλή του πράξη»…Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία…. Ο «άνθρωπος» που το έκανε, είχε τοποθετήσει το κάθε ένα γατάκι σε ξεχωριστή νάιλον σακούλα και όλες μαζί οι σακούλες ήταν μέσα στο τσουβάλι….Δυστυχώς από το απεγκλωβισμό, τα 2 από τα 4 γατάκια ήταν ήδη νεκρά. Τα άλλα 2 γατάκια που βρίσκονται εν ζωή η κυρία που άκουσε το κλάμα τους, και τα έσωσε, τα παρέδωσε σε κτηνιατρείο όπου τα ανέλαβαν με σκοπό να προσπαθήσουν να τα κρατήσουν στη ζωή. Όσο και αν το λέμε και το ξαναλέμε, ως Σωματείο στην σύγκληση της 5μελους επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων, του Δήμου Βόλου, ότι πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες, δυστυχώς μάλλον ο δήμος τις θεωρεί αόρατες και οι στειρώσεις των αδέσποτων γατιών στην πόλη μας, γίνονται μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία…. ενώ στις περισσότερες πόλεις της χώρας υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων».

Για το παραπάνω συμβάν έχει ήδη ενημερωθεί το Α. Τ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου