ΤΟΠΙΚΑ

Εφιάλτης για υπάλληλο καφέ που έπεσε δεύτερη φορά θύμα ληστών

εφιάλτης-για-υπάλληλο-καφέ-που-έπεσε-δ-937250

Ληστεία υπό την απειλή μαχαιριού, αλλά οι δράστες δεν πρόλαβαν να πάνε μακριά- Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη- Ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού

Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο γνωστή επιχείρηση καφέ take away στον Βόλο, στην οδό Λαρίσης, έγινε στόχος ληστείας, με τους δύο δράστες αυτή τη φορά όμως να μην προλαβαίνουν να πάνε μακριά, αφού μετά από σύντομη καταδίωξη συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφάλειας και της Τροχαίας Βόλου και τώρα είναι αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Όλα συνέβησαν προχθές το βράδυ, γύρω στις 11.45. Στο κατάστημα η υπάλληλος έκανε προετοιμασία. Τίποτα δεν προμήνυε ότι η βάρδια της θα εξελίσσονταν σε βραδιά «τρόμου», όταν δύο άτομα, ηλικίας 24 χρόνων αμφότεροι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους μπούκαραν μέσα στο καφέ.

Αρχισαν να φωνάζουν, απείλησαν με μαχαίρι την υπάλληλο, άρπαξαν 260 ευρώ από την ταμειακή μηχανή και σε κλάσματα δευτερολέπτου έγιναν καπνός με δίκυκλο μηχανάκι.

Η υπάλληλος μολονότι είχε τρομοκρατηθεί, ανέκτησε την ψυχραιμία της και έσπευσε να ειδοποιήσει αμέσως την Αστυνομία. Στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας σήμανε συναγερμός. Ανδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Τροχαίας Βόλου έσπευσαν στο σημείο. Η υπάλληλος τους περιέγραψε τα χαρακτηριστικά των δραστών. Ήταν θέμα χρόνου να εντοπιστούν, αφού οι αστυνομικοί εκτίμησαν ότι με το μηχανάκι δεν ήταν δυνατόν να απομακρυνθούν πολύ σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε δίκυκλο. Μόλις συνειδητοποίησαν ότι τους καταδιώκει η αστυνομία ανέπτυξαν ταχύτητα, κατάλαβαν όμως ότι ήταν θέμα χρόνου να συλληφθούν και έτσι εγκατέλειψαν το μηχανάκι και διέφυγαν

πεζοί.

Ακινητοποιήθηκαν λίγα λεπτά αργότερα ο ένας από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και ο δεύτερος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στο τμήμα.

«Είμαστε χρήστες… ζητάμε συγνώμη»

Χθες οι δύο 24χρονοι οδηγήθηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού, ενώ στον οδηγό του δικύκλου απαγγέλθηκε επίσης κατηγορία για απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής.

Και οι δύο δήλωσαν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, υπογράμμισαν ότι μετάνιωσαν για την πράξη τους και ζήτησαν συγνώμη από την υπάλληλο και τον ιδιοκτήτη του καφέ.

Ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Παρασκευή, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Υπογραμμίζεται πως το συγκεκριμένο καφέ είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που γίνεται στόχος ληστείας. Την προηγούμενη είχε «εισβάλει» στο μαγαζί γύρω στις 3.00 τα ξημερώματα άνδρας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου (το οποίο χρησιμοποιείται για κροτίδες) ζήτησε από την υπάλληλο τα χρήματα από το ταμείο. Η 51χρονη υπάλληλος, του έδωσε τα χρήματα και ο δράστης, που κρατούσε και κράνος στο χέρι, εξαφανίστηκε.

Χθες, πάντως ο ιδιοκτήτης του καφέ σε δηλώσεις του στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα ευχαρίστησε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για την άμεση παρέμβαση και την ταχύτητα με την οποία κινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να συλληφθούν μετά από λίγη ώρα οι δύο δράστες, υπογραμμίζοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, στους επαγγελματίες, αλλά και στο προσωπικό των επιχειρήσεων».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου