ΤΟΠΙΚΑ

Περικοπές σε συντάξεις που ούτε καν καταβλήθηκαν

περικοπές-σε-συντάξεις-που-ούτε-καν-κα-9367

Παραλογισμός! Μειώσεις σε ποσό που δεν έλαβε ποτέ Βολιώτης συνταξιούχος!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Βολιώτης συνταξιούχος του Δημοσίου υποχρεώθηκε σε περικοπές βάση ποσού που του αναγνώρισε ως σύνταξη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το οποίο όμως δεν πήρε ποτέ. Μόλις πριν από λίγο καιρό ειδοποιήθηκε για την αναπροσαρμογή που έχει γίνει στη σύνταξή του. Και σαν να μην έφτανε αυτό τώρα είναι και υπόχρεος στο κράτος που του ζητά να επιστρέψει χρήματα πίσω μέσω παρακράτησης που θα του γίνει από τη σύνταξη που λαμβάνει.

Πρόκειται για μία από τις καθημερινές απίστευτες ιστορίες ταλαιπωρίας αλλά και οικονομικής αιμορραγίας ενός υπαλλήλου που ανήκε στο Δημόσιο και συνταξιοδοτήθηκε μόλις πριν ένα χρόνο.

Πέρυσι στις 24 Μαρτίου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τον ενημέρωνε ότι η σύνταξή του είχε καθοριστεί στα 2.125 ευρώ μικτά (με 38χρόνια υπηρεσία) και σε υψηλόβαθμη θέση του δημοσίου. Όταν ωστόσο ήρθε η ώρα να πληρωθεί και να λάβει σύνταξη στα χέρια του, το ποσό είχε μειωθεί βάση των περικοπών που έγιναν στα 1.430 ευρώ και τα οποία σταδιακά έφτασαν σήμερα να είναι 1.140 ευρώ καθαρά.

Σύνταξη που ακολούθησε όλες τις περικοπές που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια και οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν στο Δημόσιο τομέα.

Ψάχνοντας βέβαια ο ίδιος ανακάλυψε ότι οι περικοπές αυτές γίνονταν με βάση την αρχική πρόβλεψη του Γενικού Λογιστηρίου ότι δικαιούται να λάβει σύνταξη στο ποσό των 2.125,81 ευρώ και όχι σε αυτή που τελικά του αναγνωρίστηκε.

Όμως δεν ήταν αυτή η μοναδική έκπληξη που ένιωσε καθώς ακολούθησαν και άλλες λυπητερές τους επόμενους μήνες καθώς έλαβε μία επιστολή από το Γενικό Λογιστήριο με την οποία οι αρμόδιοι τον ενημέρωναν ότι η σύνταξή του αναπροσαρμόστηκε και από 2.125,81 ευρώ έχει τελικά καθοριστεί στα 1.868,76 μικτά.

Και το «θέατρο του παραλόγου» συνεχίστηκε μόλις πριν από λίγες μέρες όταν έλαβε δεύτερη επιστολή- ειδοποίηση όμως αυτή τη φορά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σύμφωνα με την οποία ο ΓΛΚ υποστηρίζει ότι από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι το Δεκέμβριο του 2012 κακώς έλαβε ορισμένα χρήματα και του ζητείται να επιστρέψει πίσω στα ταμεία του κράτους το ποσό των 523 ευρώ. Το ποσό μάλιστα αυτό θα παρακρατηθεί σε έξι δόσεις στις επόμενες καταβολές της σύνταξης.

Όσο για το εάν μπορεί ο συγκεκριμένος συνταξιούχους δημόσιος υπάλληλος να βρει το δίκιο του, το ΓΛΚ τον ενημερώνει ότι έχει δικαίωμα να καταθέσει ένσταση εντός 60 ημερών εφόσον όμως καταθέσει και ένα παράβολο της εφορίας αξίας 20 ευρώ!!

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου