ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σούρλας: Θετική ανταπόκριση Δένδια για θέματα Βορειοηπειρωτών

γ-σούρλας-θετική-ανταπόκριση-δένδια-γ-935783

Συνάντηση του πρώην υπουργού Υγείας με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στα αιτήματα για τους Βορειοηπειρώτες που έθεσε ο Γιώργος Σουρλας, πρ. υπουργός Υγείας και πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41.

Πρόκειται για αιτήματα που αφορούν κυρίως την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη των ομογενών καθώς και τους άταφους πεσόντες στη Β. Ήπειρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τα υγειονομικά και εκπαιδευτικά ζητήματα της εθνικής μειονότητας και διαβεβαίωσε ότι θα είναι άμεση η παρέμβαση του προς την αλβανική πλευρά για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων και την επέκταση του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου Αγίου Νικολάου Κλεισούρας για τον τιμητικό ενταφιασμό πεσόντων, που παραμένουν άταφοι.

Ο κ. Σούρλας ενημέρωσε ακόμη τον Υπουργό ότι προχωρούν ικανοποιητικά οι εργασίες αναζήτησης των οστών στην περιοχή της Πρεμετής, όπου υπάρχει ομαδικός τάφος με 1.400 πεσόντες.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του εκ μέρους της Ένωσης για την ουσιαστική και αποτελεσματική συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποκατάσταση της μεγάλης εκκρεμότητας με τους άταφους πεσόντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου