ΤΟΠΙΚΑ

3.000 οφειλέτες θα ρυθμίσουν κορονοχρέη

3-000-οφειλέτες-θα-ρυθμίσουν-κορονοχρέη-935415

Εως τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι και μετά το Πάσχα ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων

Αμέσως μετά το Πάσχα, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του Δήμου Βόλου για την υποβολή αιτήσεων από οφειλέτες στους δήμους προκειμένου να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους σε έως και 72 δόσεις. Περισσότεροι από 3.000 οφειλέτες του Δήμου Βόλου, αναμένεται να ρυθμίσουν τα κορονοχρέη τους, όπως εκτίμησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα η ρύθμιση που αφορά στα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, έχει ήδη ψηφιστεί. Σύμφωνα με αυτή όσοι δημιούργησαν οφειλές από το 2021 έως και τον Μάρτιο του 2023, έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν την αποπληρωμή τους σε 36 έως και 72 δόσεις. «Προβλέπεται επίσης ότι μπορεί να επανέλθει ρύθμιση και για το 2020 για όσους την είχαν χάσει αλλά και για το 2019 οπότε και μεγάλος αριθμός οφειλετών είχε προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλών και επίσης την έχασε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Όπως εξήγησε έως τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχουν βγει οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι και η οικονομική υπηρεσία θα μπορέσει άμεσα να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για υπαγωγή οφειλετών στη ρύθμιση.

«Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις αιτήσεις των δημοτών. Οι αιτήσεις θα γίνονται όλες ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Βόλου, η οποία είναι έτοιμη. Θα υπάρχει όμως και υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας που θα εξυπηρετεί δημότες που δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων και των δικαιολογητικών που θα απαιτηθούν», ανέφερε.

«Πιστεύουμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, αμέσως μετά το Πάσχα, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στις πρώτες ρυθμίσεις. Περιμένουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή», είπε ο κ. Ζέρβας.

Ανδρέας Ζέρβας: Στη ρύθμιση του 2019 είχαν υπαχθεί περί τους 1.700 οφειλέτες. Η πρόβλεψη για την υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τους 3.000 οφειλέτες

Ηδη όπως ανέφερε έχει γίνει σημαντική προεργασία στην οικονομική υπηρεσία, όπου απευθύνθηκαν τηλεφωνικώς περισσότεροι από 300 οφειλέτες. «Εχουν ζητήσει να υπαχθούν στη ρύθμιση, έχουν ελεγχθεί και είμαστε έτοιμοι μόλις καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα να προχωρήσουμε άμεσα σε ρυθμίσεις», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Στη ρύθμιση του 2019 είχαν υπαχθεί περί τους 1.700 οφειλέτες. «Η πρόβλεψη για την υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τους 3.000 οφειλέτες. Οι δημότες έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι θέλουν να είναι τυπικοί, να έχουν ρυθμισμένες οφειλές και να είναι τακτοποιημένοι. Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε καθιερώσει από το 2014 μαζί τους θέλουμε να επαναφέρουμε», κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για ρύθμιση οφειλών υπάρχει έως τέλος Ιουνίου και ανεξάρτητα από το ποσό της οφειλής, το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας καταβολής είναι 30 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου