ΤΟΠΙΚΑ

Πασχαλινό δώρο σε οικογένειες μέσω χάλκινων νομισμάτων

πασχαλινό-δώρο-σε-οικογένειες-μέσω-χά-934872

Μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανακασιάς, ώστε να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό από χάλκινα κέρματα και να διατεθούν σε δωροεπιταγές για το πασχαλινό τραπέζι συμπολιτών

Σημαντική ήταν, για ακόμη μία φορά, η προσφορά και η αλληλεγγύη που έδειξε ο κόσμος σε μία πρωτοβουλία για να βοηθηθούν οικονομικά ευάλωτες οικογένειες του τόπου.

Με βασικό σύνθημα την παροιμία «φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανακασιάς «Ο Θεόφιλος» αποφάσισε να αξιοποιήσει τα περιφρονημένα χάλκινα, ώστε με τη βοήθειά τους να στρωθεί το πασχαλινό τραπέζι για 10 άτομα της ευρύτερης περιοχής της Ανακασιάς.

Μετά την επιτυχημένη δράση των Χριστουγέννων, όπου κατάφερε να μαζευτεί το συνολικό ποσό των 120 ευρώ, ο πολιτιστικός σύλλογος Ανακασιάς επανέλαβε την πρωτοβουλία, με σκοπό να εξασφαλιστούν δωροεπιταγές και για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Με καταληκτική ημερομηνία τη σημερινή, εκατοντάδες πολίτες απευθύνθηκαν στον σύλλογο προκειμένου να προσφέρουν και αυτοί το ελάχιστο δυνατόν.

Ηδη, ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά την πρώτη φορά ενώ η προσέλευση, μέχρι στιγμής, δείχνει ότι θα υπάρξουν ανάλογα αποτελέσματα και τώρα.

Με την ελάχιστη προσφορά των κερμάτων 1Λ, 2Λ και 5Λ, ο καθένας μπορεί να βοηθήσει 10 ανθρώπους που σιτίζονται στο σπίτι Γαλήνης του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς ενόψει του Πάσχα.

«Δεν χρειάζεται τα κέρματα να είναι πολλά «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», λέει ο σοφός λαός μας. Ο Χριστός εκτίμησε το 2λεπτο της χήρας. Στόχος μας είναι τα 120€. Στα μικρά αυτά κέρματα δεν απαγορεύεται να προσθέσετε κάθε άλλο είδος κέρματος, 10Λ, 20Λ, 50Λ , 1€, 2€. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή» αναφέρει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανακασιάς «Ο Θεόφιλος» Γιάννης Μαρμαράς.

Μέχρι και σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον σύλλογο και να παραδώσουν το συνολικό ποσό έναντι αποδείξεως, ώστε με αυτόν τον τρόπο τα «περιφρονημένα χάλκινα» να αποκτήσουν σημαντική αξία και να γίνουν το Πασχαλινό δώρο για 10 άτομα της περιοχής.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου