ΤΟΠΙΚΑ

Συγκρατημένη η τιμή του οβελία στον Βόλο

συγκρατημένη-η-τιμή-του-οβελία-στον-βό-934402

Προσπάθεια να παραμείνει η τιμή του στα περσινά επίπεδα κατέβαλαν οι κρεοπώλες της Μαγνησίας

Σε παρόμοιες με τις περσινές θα κυμανθούν φέτος οι τιμές σε αμνοερίφια, σύμφωνα με τον πρόεδρο των του συλλόγου κρεοπωλών Μαγνησίας, Αντώνη Κανελλόπουλο.

Ρεπορτάζ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η τιμή του φετινού οβελία απασχόλησε ιδιαίτερα τους καταναλωτές, καθώς εκείνες που αρχικά ακούστηκαν έμοιαζαν απαγορευτικές για πολλά νοικοκυριά. Ωστόσο, οι κρεοπώλες της Μαγνησίας επιχείρησαν να συγκρατήσουν τις τιμές όσο πιο κοντά γινόταν στα περσινά επίπεδα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των κρεοπωλών Μαγνησίας ανέφερε ότι οι πωλήσεις των κρεοπωλείων, όπως και οι παραγγελίες, για το πασχαλινό τραπέζι έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι διαπραγματεύσεις των παραγωγών με τους κρεοπώλες και τους εμπόρους και καταλήξαμε σε συμφέρουσα συμφωνία για όλες τις πλευρές. Πληρώθηκαν οι απαιτήσεις των παραγωγών και αποφασίστηκε η τιμή του κιλού και για το αρνί και για το κατσίκι να είναι από 13,5 έως και 13,8 ευρώ» επεσήμανε ο κ. Κανελλόπουλος και πρόσθεσε ότι φέτος υπάρχει έλλειψη στα αμνοερίφια σούβλας, δηλαδή σε αυτά που κυμαίνονται από 8 έως 13 κιλά, με τον ίδιο να προτρέπει τους καταναλωτές να προβούν σε προπαραγγελίες ή στην άμεση αγορά τους.

«Οι προπαραγγελίες, αλλά και οι πωλήσεις έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για ζώα που σφάχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες και όλα προέρχονται από περιοχές της Θεσσαλίας. Η πλειονότητα των κρεοπωλείων στη Μαγνησία έχουν προμηθευτεί ντόπια αρνιά και κατσίκια και δεν έχουν σκοπό να κοροϊδέψουν τον πελάτη με εισαγόμενα ή κακής ποιότητας κρέας», τονίζει ο κ. Κανελλόπουλος.

Αντώνης Κανελλόπουλος: Προσπαθήσαμε όσο το δυνατόν να συγκρατήσουμε την τιμή παρά τις πληθωριστικές πιέσεις που δεχόμαστε

Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών ανέφερε ότι υπήρξε μία έντονη συζήτηση γύρω από την τιμή του οβελία γεγονός που δημιούργησε έντονες επιφυλάξεις στους καταναλωτές σε τι τιμή θα αγοράσουν τελικά. «Εμείς περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους παραγωγούς για να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις σχετικά με την τιμή. Προσπαθήσαμε όσο το δυνατόν να συγκρατήσουμε την τιμή παρά τις πληθωριστικές πιέσεις που δεχόμαστε», τόνισε.

Ερωτηθείς για το εάν θα δούμε σε τοπικά κρεοπωλεία το φαινόμενο της εκτόξευσης της τιμής του οβελία, όσο περνάνε οι μέρες και λιγοστεύουν τα αποθέματα, ο πρόεδρος των κρεοπωλών απάντησε ότι οι έμποροι σέβονται τον πελάτη και δεν λειτουργούν με το σκεπτικό μεγάλων αλυσίδων.

Αναφορικά με το «Καλάθι του Πάσχα» και την ένταξη του αρνιού και του κατσικιού, ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν χειρίστηκε σωστά τα συγκεκριμένα είδη και ότι με αυτόν τον τρόπο προκάλεσε πλήγμα και σε παραγωγούς και σε εμπόρους.

«Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε μία τιμή για το αρνί και το κατσίκι, που εμείς γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να προέρχεται από τον Ελληνα παραγωγό. Πώς γίνεται όταν οι περισσότεροι παραγωγοί συμφώνησαν σε τιμή άνω των οχτώ ευρώ, να βλέπουμε τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ να έχουν τόσο χαμηλές τιμές», διερωτάται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου