ΤΟΠΙΚΑ

Στοχευμένες διαρρήξεις από «επαγγελματίες»

στοχευμένες-διαρρήξεις-από-επαγγελ-934399

Γης μαδιάμ σπίτι, στο οποίο «χτύπησαν» δεύτερη φορά οι ποντικοί – Ξήλωσαν μέχρι καλοριφέρ και σωλήνες

Σε κατάσταση φόβου ζούνε οι κάτοικοι μίας γειτονιάς στη Νέα Ιωνία, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, κάτω ακριβώς από το παλιό νεκροταφείο, από τη νέα επέλαση διαρρηκτών. Από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι τώρα έχουν «χτυπήσει» στην ίδια συνοικία και μάλιστα σε σπίτια αντικριστά.

Από το ένα σπίτι είχαν «σηκώσει» όλα τα χρυσαφικά, ενώ από το δεύτερο στο οποίο δεν διαμένει κανείς και είναι προς πώληση, την πρώτη φορά έφυγαν άπραγοι, όχι όμως και τη δεύτερη.

Οι «ποντικοί» επέστρεψαν την περασμένη εβδομάδα. Παραβίασαν το παράθυρο μπήκαν μέσα και τα έκαναν γης μαδιάμ.

Ξήλωσαν όλα τα σώματα των καλοριφέρ. «Σήκωσαν» επίσης τους σωλήνες, ενώ ξηλώνοντας τα θερμαντικά σώματα κατάστρεψαν τους τοίχους και προκάλεσαν πίδακες νερού, με συνέπεια, εκτός όλων των άλλων, να πλημμυρίσει το σπίτι. Εμβρόντητοι οι ιδιοκτήτες όταν μπήκαν μέσα και είδαν το ακίνητο σε κακά χάλια απευθύνθηκαν αμέσως στην αστυνομία.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι, από τις αρχές ειπώθηκε πως έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία των δραστών και ότι πρόκειται για σεσημασμένους διαρρήκτες. Οι παθόντες κλήθηκαν να υποβάλλουν μήνυση.

Φόβος για τον επόμενο στόχο…

Στη γειτονιά υπάρχει μεγάλη αναστάτωση. Όσο οι θρασύτατοι «ποντικοί» συνεχίζουν τη δράση τους, οι περίοικοι φοβούνται ότι μπορεί να είναι ο επόμενος στόχος.

Οι δράστες καταφέρνουν και τρυπώνουν μέσα στα σπίτια, αρπάζουν ό,τι κατά την εκτίμησή τους έχει αξία και γίνονται «καπνός», δίχως κανείς να τους αντιληφθεί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «αναβαθμισμένη» δράση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε σπίτια με στοχευμένες διαρρήξεις από

«επαγγελματίες» του είδους.

Οι στόχοι πλέον επικεντρώνονται σε σπίτια, αλλά και επιχειρήσεις, που αν και διατηρούν καλά συστήματα ασφαλείας, ωστόσο καταφέρνουν και τα παραβιάζουν κατά τρόπο που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Η δράση οργανωμένων κυκλωμάτων διαρρηκτών με δεξιότητες ειδικών γνώσεων, έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζεται αμείωτη. Στις εκτιμήσεις των υπηρεσιών υπάρχει πάντα η σκέψη τα κυκλώματα αυτά να διαθέτουν καλή πληροφόρηση για πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ ενδεχομένως να μην είναι μόνιμοι κάτοικοι της Μαγνησίας.

Μεγάλη προσοχή ενόψει του Πάσχα

Επειδή κατά την περίοδο των εορτών παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, καθώς πολλά σπίτια αλλά και πολλές πολυκατοικίες ερημώνουν τις ημέρες των διακοπών με αποτέλεσμα να γίνουν εύκολος στόχος των επίδοξων διαρρηκτών, η αστυνομία συνιστά ιδιαίτερα προσοχή.

Προς αυτή την κατεύθυνση συστήνεται να μην γίνονται αναρτήσεις στα social media μέσω των οποίων οι χρήστες δημοσιοποιούν ότι θα απουσιάζουν.

Επίσης καλό θα είναι να ασφαλιστεί το σπίτι και όλες οι θύρες και τα παράθυρα καλά και αν υπάρχει συναγερμός να τεθεί σε λειτουργία, κ.α..

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου