ΤΟΠΙΚΑ

Ελλειψη απαρτίας για το LNG λόγω απουσιών Δημοτικών Συμβούλων

ελλειψη-απαρτίας-για-το-lng-λόγω-απουσιώ-933488

Τη Δευτέρα θα εκδοθεί νέα πρόσκληση – Τα είπαν εκτός μικροφώνου διαφωνώντας στην εγκατάσταση πλωτής εξέδρας στον Παγασητικό

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που συγκλήθηκε με υπογραφές 17 μελών των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με στόχο το ανώτατο όργανο της πόλης να γνωμοδοτήσει για τη σχεδιαζόμενη δημιουργία πλωτού σταθμού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό».

Στα έδρανα κάθισαν μόλις 19 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ κατ’ ελάχιστον απαιτούνται 25, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να μη γίνει λόγω έλλειψης απαρτίας. Επαναληπτική πρόσκληση για τη συνεδρίαση θα εκδοθεί την ερχόμενη Μεγάλη Δευτέρα, με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η ομάδα πλειοψηφίας απουσίασε και μόνοι παρόντες ήταν οι κ.κ. Θάνος Θεοδώρου και Αργύρης Κοπάνας. Στην έδρα το παρών έδωσαν ο πρόεδρος Γιώργος Μουλάς και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Από το σύνολο των 17 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, που υπέγραψαν το αίτημα για τη σύγκλιση της συνεδρίασης, το «παρών» στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου έδωσαν οι κ.κ. Νάνσυ Καπούλα, Βιολέτα Μήτρου, Χαράλαμπος Ζάχος, Αθανάσιος Τακμάκης, Ιάσονας Αποστολάκης, Αθανάσιος Ακρίβος, Αφροδίτη Γαντζού, Λεωνίδας Μαυρογιάννης, Ελένη Παπαθανασίου, Διαλεχτή Τσιτούμη, Κερασίνα Βακουφτσή, Δημήτρης Τσιμπανάκος, Αποστόλης Ριζόπουλος και Θεόδωρος Τσαλούχας.

Τις θέσεις τους στην αίθουσα μολονότι δεν είχαν υπογράψει το αίτημα της συνεδρίασης έλαβαν επίσης ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Αποστόλης Παπαδούλης και η δημοτική σύμβουλος Αννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Ειρωνικά χειροκροτήματα και συζήτηση εκτός μικροφώνων

Η ανακοίνωση της έλλειψης απαρτίας και επανάληψης της συνεδρίασης αντιμετωπίστηκε με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να ξεσπούν σε ειρωνικά χειροκροτήματα, πριν κατευθυνθούν προς τη διπλανή αίθουσα, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων, αναρτώντας πανό κατά της πλατφόρμας LNG.

Ακολούθησε άτυπη συζήτηση, εκτός μικροφώνων.

Ενώπιον φορέων και πολιτών, ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσονας Αποστολάκης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι υπεκφεύγει και σχολιάζοντας την παρουσία μόνο δύο δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, μίλησε για «αυτοφωράκηδες που παρουσιάστηκαν για ξεκάρφωμα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Αποστόλης Παπαδούλης ισχυρίστηκε ότι η επένδυση θα καταστρέψει το περιβάλλον και κάλεσε τους φορείς και συλλογικότητες να ενημερώσουν τον κόσμο για το κόστος που θα έχει.

«Η στάση της δημοτικής αρχής και η τεχνητή έλλειψη απαρτίας δείχνει ότι είναι στο πλευρό των ιδιωτών που με μία επένδυση θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη ζωή μας», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας, Απόστολος Ριζόπουλος, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι βάσει πλάτη για να προχωρήσει η επένδυση. Ο ίδιος κάλεσε σε συμμετοχή και στις επόμενες συνεδριάσεις, ενώ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου κατά της επένδυσης το Σάββατο 6 Μαΐου.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά του LNG στον Παγασητικό, ο Ναπολέων Κολοβός κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι ευτελίζει το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και σημείωσε ότι ο αγώνας κατά της επένδυσης θα συνεχιστεί.

«Να μη γίνει σταθμός LNG», ζήτησε ως εκπρόσωπος των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, ο Γ. Ρούσσας.

«Υποθηκεύεται η δημόσια υγεία», είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Χρήστος Βενέτης.

Εκ μέρους του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Στεφάνου, ο Νίκος Παπαρούνας δήλωσε την αντίθεσή του στην επένδυση και εξέφρασε την ανησυχία του για την τακτική με την οποία κινείται η εταιρεία.

Τους κατοίκους της Κριθαριάς, Πλακών και Μαράθου εκπροσώπησε ο Σωτήρης Γκανάτσιος τασσόμενος κατά της επένδυσης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ., Μαρία Κούγκουλου, σημείωσε ότι «ο Βόλος δεν αντέχει άλλη περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση».

Τέλος, ως εκπρόσωπος των φοιτητών, ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Γιώργος Νικολούλης ζήτησε να μην προχωρήσει η επένδυση και το λιμάνι να παραμείνει του λαού και της νεολαίας.

Αναρτήθηκε πανό κατά της επένδυσης LNG στον Παγασητικό

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου