ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση της αντιδημάρχου Γεωργίας Μποντού με την «Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου»

συνάντηση-της-αντιδημάρχου-γεωργίας-933230

Συνάντηση με την «Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου» είχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γεωργία Μποντού

Συνάντηση με την «Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου» είχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γεωργία Μποντού Τοκαλή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για την ανάδειξη της περιοχής ως γαστρονομικού προορισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προτάσεις και νέες ιδέες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής προβολής του προορισμού «Βόλος-Πήλιο», μέσα από τη γαστρονομία του.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Καρακάνας και μέλη της «Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου» ενημερώθηκαν για τις δράσεις προβολής του Δήμου Βόλου. Η «Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου» δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και την αξιοποίηση της γαστρονομικής κληρονομιάς του προορισμού «Βόλος – Πήλιο». Τα μέλη της, τοπικοί επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της γαστρονομίας (αγροτικός τομέας -μεταποίηση – εστίαση – φιλοξενία), συνεργάζονται για να αναδείξουν τον ποιοτικό γαστρονομικό πλούτο του τόπου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο «η γαστρονομία της περιοχής αποτελεί μια πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά, η οποία εξελίσσεται συνεχώς κι αντανακλά τον τρόπο ζωής του τόπου μας. Οι επισκέπτες-τουρίστες μπορούν να γευτούν την αυθεντική τοπική κουζίνα και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως η εκμάθηση της τοπικής κουζίνας, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις – φεστιβάλ και παρουσιάσεις γευσιγνωσίας τοπικών ποιοτικών προϊόντων διατροφής, καθώς και η συμμετοχή στη διαδικασία παραγωγής τους. Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες εμβαθύνουν παράλληλα στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου, στον τρόπο ζωής, την κουλτούρα, την τοπική παράδοση και την τοπική ταυτότητα των προϊόντων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου