ΤΟΠΙΚΑ

Παροχές αλληλοβοήθειας σε ένστολους

παροχές-αλληλοβοήθειας-σε-ένστολους-933115

Περισσότεροι από 150 αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί έχουν ήδη ενταχθεί στις τάξεις του Ταμείου

Περισσότερα από 150 ένστολοι από τη Μαγνησία, ήτοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί έχουν μέχρι σήμερα ενταχθεί στο ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών (Τ.Ε.Α.Α.Π.Λ.), το οποίο είναι αυτοδιαχειριζόμενο, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και αποτελεί ουσιαστικά τη μετεξέλιξη του λογαριασμού αλληλοβοήθειας μελών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Λ.Α.Μ.Δ.Ε.Α.) που ιδρύθηκε το 1994.

Το ταμείο είναι καθαρά ανταποδοτικού χαρακτήρα και όπως τονίστηκε χθες κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωση η Διεθνής Ενωση Αστυνομικών στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, έχει αποδειχτεί «αποκούμπι» για πολλούς ένστολους, τους οποίους συνέδραμε σε περιπτώσεις νοσηλείας, αλλά και κάλυψης έκτακτων αναγκών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας Γιώργου Ντιζέ και του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θανάση Κουλούρη, ο πρόεδρος του ταμείου Αποστόλης Λίτσιος αναφέρθηκε στο ιστορικό από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, τα όργανά του και τους εξωτερικούς συνεργάτες, τη διαδικασία και προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάποιος για να γίνει μέλος, καθώς και τις παροχές που προσφέρει.

Οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί κυρίως αλλά και εκπρόσωποι των πυροσβεστών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν άμεσα για την ασφάλισή τους στο εν λόγω ταμείο και την πορεία αυτού, ενώ με ερωτήσεις διευκρίνισαν αρκετά ζητήματα κυρίως αναφορικά με τη λειτουργία του.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Λίτσιος, λειτουργεί συμπληρωματικά στην υποχρεωτική ασφάλιση και αποτελείται από δύο αυτοτελείς κλάδους.

Απόστολος Λίτσιος: Το ταμείο είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και έχει βοηθήσει πολλούς ένστολους

«Πρόκειται για ένα ταμείο που εποπτεύεται από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί συμπληρωματικά στην υποχρεωτική ασφάλιση και αποτελείται από δύο αυτοτελείς κλάδους: τον κλάδο εφάπαξ ο οποίος χορηγεί εφάπαξ βοηθήματα, είτε μετά τα 20 έτη ασφάλισης είτε με την συμπλήρωση του 50ου έτους της ηλικίας, με χρόνο ασφάλισης στο Ταμείο 10 έτη είτε με την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, με χρόνο ασφάλισης στο Ταμείο 5 έτη είτε και σε περίπτωση αποστρατείας με 1 έτος ασφάλισης στο Ταμείο. Αναφορικά με τον κλάδο αλληλεγγύης το ταμείο επίσης χορηγεί βοηθήματα και αυτό είναι σημαντικό, διότι αποδεικνύεται ο ανταποδοτικός του χαρακτήρας», πρόσθεσε ο κ. Λίτσιος και κάλεσε τους ενστόλους του νομού να εγγραφούν σ’ αυτό.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Στέφανος Καρκάλης, πρόεδρος της τοπικής διοίκησης της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών και ο Κωνσταντίνος Αλπάκης από το σώμα των πυροσβεστών υπογράμμισαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη σημαντικότητα να υπάρχει επαγγελματικό ταμείο στον κλάδο τους, διότι «η συνταξιοδοτική αποταμίευση που βοηθάει το γενικό εισόδημα, για ένα καλό βιοτικό επίπεδο μετά το τέλος του εργασιακού βίου».

Στέφανος Καρκάλης: Η συνταξιοδοτική αποταμίευση βοηθάει το γενικό εισόδημα

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου