ΤΟΠΙΚΑ

«Χάσμα» ΠΑΣΚΕ και ΝΕ ΠΑΣΟΚ

χάσμα-πασκε-και-νε-πασοκ-932213

Η σύνθεση της εκλογικής επιτροπής αγώνα, οι επιλογές στο ψηφοδέλτιο και τα σενάρια στον δήμο Βόλου «άναψαν» φωτιές

Σε τροχιά εσωκομματικής σύγκρουσης κινούνται τις τελευταίες μέρες η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ στον Βόλο και της παρούσας νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών έχει την αφετηρία του σε επιλογές που φαίνεται να δρομολογούνται από την πλειοψηφία της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, δίχως προηγουμένως να έχει προηγηθεί στοιχειώδη διαβούλευση και συζήτηση εντός των κομματικών οργάνων.

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στους κόλπους του Εργατικού Κέντρου Βόλου, εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένοι με τη στρατηγική που ακολούθησε η παρούσα νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στον Βόλο σε μία σειρά από ζητήματα και προχθές επεδίωξαν συνάντηση, προκειμένου να γίνει συζήτηση και να επέλθει σύγκλιση. Αντ’αυτού το κλίμα ήταν τόσο τεταμένο και η συνάντηση έληξε άδοξα.

Οι πληροφορίες λένε ότι εις ένδειξη διαμαρτυρίας οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ δεν θα παραβρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση που έχει συγκαλέσει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο για τη συγκρότηση της Εκλογικής Επιτροπής Αγώνα ενόψει των εθνικών εκλογών.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν για τη στελέχωση της Εκλογικής Επιτροπής Αγώνα «νεόκοπο» στέλεχος της ΝΕ, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με ορισμένους συνδικαλιστές φέρεται να τους είπε «δεν πειράζει και να μην έρθετε, το όνομά σας θέλουμε να καταγραφεί στη λίστα».

Σε πολιτικό επίπεδο τα μεγάλα «αγκάθια» μεταξύ των δύο πλευρών αφορούν στη στελέχωση του βουλευτικού ψηφοδελτίου του κόμματος, στη διαχείριση της υπόθεσης Χαυτούρα, αλλά και στο μέτωπο των δημοτικών εκλογών. Οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι « θα έπρεπε πριν από οποιαδήποτε απόφαση να υπάρχει διαβούλευση μέσα στο κόμμα, να ακουστούν όλες οι προτάσεις και να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις».

Η ΠΑΣΚΕ ιδιωτικού τομέα θεωρεί επίσης ότι μία ομάδα της Νομαρχιακής Επιτροπής επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα αναφορικά με το πως θα κατέλθει το ΠΑΣΟΚ στον δήμο Βόλου, με αφορμή και την παρουσία εκλεγμένων στα κομματικά όργανα στην πρόσφατη συγκέντρωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Νίκου Παπαπέτρου.

«Εχουμε βουλευτικές εκλογές μπροστά και ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουνε κλίμα για τις δημοτικές εκλογές. Με ποιους μίλησαν; Από το ΠΑΣΟΚ κεντρικά είναι γνωστό ότι έχει εκδοθεί «απαγορευτικό» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ούτε τομέας αυτοδιοίκησης δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί. Ποιοι και γιατί βιάζονται να δημιουργήσουν τετελεσμένα;» ήταν ορισμένα ερωτήματα που τέθηκαν στην προχθεσινή συνάντηση.

Ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Νίκος Πολίτης φέρεται να αντέτεινε ότι η κριτική που ασκείται από τους συνδικαλιστές είναι άδικη και ενημέρωσε ότι κανείς δεν μπορεί να υποδείξει σε κανέναν σε ποια συγκέντρωση θα πάει. Φέρεται επίσης να υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει όλες του τις δυνάμεις αφιερωμένες στις βουλευτικές εκλογές και ότι για τους δήμους δεν υπάρχει καμία ακόμη απόφαση για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί», η απάντησή του ωστόσο δεν ικανοποίηση τους συνδικαλιστές.

Ο κ. Πολίτης φέρεται επίσης να είπε ότι για το περιεχόμενο της συζήτησης θα ενημερώσει τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη και τον γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Στη συνάντηση εκ μέρους της ΠΑΣΚΕ συμμετείχαν οι Θανάσης Παπαδημόπουλος, Νίκος Ζυγούρης, Θανάσης Καλαντζής κ.α., ενώ από τη ΝΕ ήταν παρόντες μεταξύ άλλων επίσης οι Αποστόλης Παπατόλιας, Γαρύφαλλος Αντζούρης, Σούλα Βακουφτσή, Φούλη Τσιώμου, Λεωνίδας Αναστασίου, κ.α..

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου