ΤΟΠΙΚΑ

Δώρο ζωής για 67χρονο Βολιώτη

δώρο-ζωής-για-67χρονο-βολιώτη-932034

Υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού μετά από 10 χρόνια στην αιμοκάθαρση – Κλήση για συμβατό μόσχευμα έλαβε και 42χρονη

Δώρο ζωής έλαβε από προχθές το βράδυ ένας 67χρονος Βολιώτης, ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού. Ο 67χρονος, τα τελευταία 10 χρόνια έχριζε αιμοκαθάρσεων, όταν ειδοποιήθηκε για το συμβατό μόσχευμα και έσπευσε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Μετά τη διενέργεια όλων των απαραίτητων εξετάσεων ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και από προχθές το βράδυ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με την πορεία της υγείας του να παρουσιάζει βελτίωση.

«Ο 67χρονος συμπολίτης μας έλαβε το μόσχευμα από έναν, επίσης 67χρονο άνδρα από τα Γιάννενα που ήταν κλινικά νεκρός. Η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τον κερατοειδή και τους δύο νεφρούς, δίνοντας έτσι ζωή σε κάποιον άλλον άνθρωπο, στην προκειμένη περίπτωση στον 67χρονο από τη Μαγνησία» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας Βασίλης Γιαννάκος.

Κλήση για συμβατό μόσχευμα έλαβε ακόμη και μία 42χρονη από τη Μαγνησία. Ωστόσο, οι σχετικοί δείκτες στα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες χρειάστηκε να υποβληθεί, δεν επέτρεψαν να προχωρήσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης.

«Κάθε εμπόδιο για καλό και ευχόμαστε την επόμενη φορά να καταφέρει να πάρει συμβατό μόσχευμα. Το μήνυμα είναι ότι όλοι πρέπει να ενισχύσουμε τη δωρεά οργάνων και οι συγγενείς των θυμάτων να ξέρουν ότι προσφέρουν αλλού μία ζωή», τονίζει ο πρόεδρος των Νεφροπαθών Μαγνησίας.

«Προχθές ενημερωθήκαμε για δύο δωρεές οργάνων. Η πρώτη περίπτωση ήταν αυτή του 67χρονου από τα Γιάννενα και η δεύτερη ενός 45χρονου άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με εγκεφαλίτιδα. Και σε αυτήν την περίπτωση η οικογένεια αποφάσισε να δωρίσει τον κερατοειδή, το ήπαρ, καθώς και τους δύο νεφρούς. Καταρχάς εμείς οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο συγχαρητήρια στις οικογένειες των δοτών, και παράλληλα, να τους συλλυπηθούμε για την απώλειά τους», επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Η μεταμόσχευση του 67χρονου αποτελεί τη δεύτερη για το 2023, με τον κ. Γιαννάκο να είναι αισιόδοξος για την πορεία του υπόλοιπου έτους. «Αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία είναι περίπου 60- 65 άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, ενώ ακόμη 270 νεφροπαθείς, από τους οποίους οι 220 κάνουν αιμοκάθαρση τεχνητού νεφρού, 10 περιτοναϊκή πλύση και 45 περίπου είναι μεταμοσχευμένοι».

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου