ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένος κατά 4,9 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Aχιλλοπούλειου

αυξημένος-κατά-49-εκατ-ευρώ-ο-προϋπολογ-931651

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου κατέθεσε πρώτη στην 5η ΥΠΕ τον προϋπολογισμό του 2023

Τα 30 εκατ. ευρώ περίπου θα αγγίξει ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Βόλου το 2023, καθώς προσαυξήθηκε κατά 4,9 εκατ. ευρώ, αφού επιβραβεύτηκε από την 5η ΥΠΕ, αφού η διοίκηση στο Αχιλλοπούλειο έσπευσε πρώτη να καταθέσει στην υγειονομική περιφέρεια τον λεγόμενο «κλειστό ή σφαιρικό» προϋπολογισμό, που αφορά αναλυτικά στον προϋπολογισμό κάθε τμήματος και κάθε κλινικής.

Επίσης, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Αχιλλοπούλειο ήταν και από τα λίγα Νοσοκομεία σε όλη την χώρα που είχαν στην ώρα τους έτοιμο τον νέο προϋπολογισμό και μάλιστα εγκεκριμένο με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου.

Το extra bonus των 4,9 εκατ. ευρώ αναμένεται να συμβάλει σημαντικά τις προγραμματιζόμενες το επόμενο διάστημα δράσεις του Νοσοκομείου.

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζεται από τη Διοίκηση, το Αχιλλοπούλειο πρωτοστάτησε στη διασφάλιση της «οικονομικής βιωσιμότητας» στο ΤΕΠ, με την έκδοση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων(Μαγνητικές Τομογραφίες, Αξονικές Τομογραφίες κ.λπ.), από τον Ιανουάριο του 2021, την ώρα που όλες οι προηγούμενες διοικήσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία, από το 2016, δεν είχαν προβεί στην ηλεκτρονική μετάβαση, μολονότι είχε ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το 2015 ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Βόλου ήταν μόλις 12,2 εκατ. ευρώ, πέρυσι ήταν 25,1 εκατ. ευρώ και φέτος θα αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου