ΤΟΠΙΚΑ

Λουκέτο της ΑΑΔΕ σε μαγαζί στα Παλιά

λουκέτο-της-ααδε-σε-μαγαζί-στα-παλιά-931517

Υπάλληλοι της εφορίας, δύο περιπολικά με τέσσερις αστυνομικούς έσπευσαν χθες το πρωί στο κατάστημα για να το σφραγίσουν- Εμβρόντητη η γειτονιά από την επιχείρηση

Επιχείρηση για το σφράγισμα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στήθηκε χθες το πρωί, στην περιοχή των Παλιών. Εφοριακοί συνοδεία δύο περιπολικών με τέσσερις αστυνομικούς, έφθασαν μέχρι την επιχείρηση προκειμένου να επιβάλλουν διήμερο λουκέτο με απόφαση της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων), κλιμάκιο της οποίας προέβη σε ελέγχους μέσα στο Σαββατοκύριακο στον Βόλο, διαπιστώνοντας φορολογικές παραβάσεις.

Η γειτονιά στα Παλιά έμεινε εμβρόντητη από το μέγεθος της επιχείρησης για τη σφράγιση ενός καταστήματος, στην εξώπορτα του οποίου τοποθετήθηκε ολόκληρο… πανό για να είναι… ευδιάκριτη η αναστολή λειτουργίας του «σε εφαρμογή ων διατάξεων του Ν. 2523».

Στο μεζεδοπωλείο που λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, και παίζει και ζωντανή μουσική επιβλήθηκε διήμερο λουκέτο έως και αύριο, Τετάρτη, στις δύο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος «Μεζεδόπολις», Αχιλλέα Γεωργιάδη, σε έλεγχο που έκανε κλιμάκιο της ΑΑΔΕ την Κυριακή το βράδυ, βεβαίωσε ότι δεν είχαν κοπεί δέκα αποδείξεις, του επέβαλλε πρόστιμο 250 ευρώ και διήμερη σφράγιση.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το μεσημέρι της Κυριακής είχε δεχθεί έλεγχο, χωρίς να βεβαιωθεί καμία παράβαση. Το βράδυ, είχε κάνει κράτηση στο μαγαζί του σχολείο που επισκέφθηκε την περιοχή στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. «Όταν υπάρχουν κρατήσεις από σχολεία, δίνουμε τιμή κατ’ άτομο και παρέχουμε κάποια γεύματα δωρεάν στους συνοδούς εκπαιδευτικούς, στον οδηγό του λεωφορείου ή σε κάποιο παιδί που δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους να συμμετέχει στο γεύμα. Ο απολογισμός γίνεται στο τέλος, οπότε και εκδίδουμε συνολική απόδειξη ή τιμολόγιο, αναλόγως με τι θα ζητήσει κάθε σχολείο. Στον έλεγχο που έγινε μέτρησαν 28 παιδιά που ήταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί και μου επέβαλλαν πρόστιμο για ισάριθμες αποδείξεις, μολονότι και η συνοδός εκπαιδευτικός των μαθητών τους εξήγησε πώς εκδίδονται οι αποδείξεις για τα τραπέζια των σχολικών εκδρομών», εξηγεί ο κ. Γεωργιάδης.

«Θέλω να ακουστεί και η δική μου εκδοχή, γιατί έχω υποστεί διασυρμό. Το πρόστιμο των 250 ευρώ που μου επιβλήθηκε, αν και αδίκως, είναι αστείο μπροστά στον διασυρμό που έχω υποστεί σήμερα από το πρωί», αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Όπως υποστηρίζει η παράβαση, αν υπήρχε, δεν θα έπρεπε να αφορά σε 28 αλλά σε μία απόδειξη, καθώς πρόκειται για ένα τραπέζι. Επιπλέον, όπως ο ίδιος εξηγεί, το λουκέτο δεν επηρεάζει τη λειτουργία του μαγαζιού του καθώς αφορά για τις ημέρες από Δευτέρα έως Τετάρτη μεσημέρι, και η επιχείρηση λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

«Ολη η γειτονιά βγήκε έξω να δει τι έχει συμβεί. Λες και είμαι κανένας εγκληματίας. Και έχουν βάλει ολόκληρο πανό στην κεντρική είσοδο. Θα περνά ο κόσμος και θα αναρωτιέται τι έγκλημα έκανα και με σφράγισαν», ξεχειλίζει το παράπονο του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος δέχθηκε χθες το πρωί τηλέφωνο από την εφορία και κλήθηκε να είναι παρών στην σφράγιση του καταστήματός του. Μία σφράγιση που έγινε από εφοριακούς τους οποίους συνόδευσαν τέσσερις αστυνομικοί με δύο περιπολικά που στάθμευσαν έξω από το μαγαζί κι ενώ όλη η γειτονιά παρακολουθούσε το σκηνικό καρέ- καρέ.

Οργασμός ελέγχων από υπηρεσίες

Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, η εστίαση απ’ άκρη σε άκρη στον νομό ήταν στο στόχαστρο ελεγκτικών κλιμακίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανο Στεφάνου.

Τις επιχειρήσεις «σάρωσαν» κλιμάκια του ΙΚΑ για περιπτώσεις «μαύρης» εργασίας, εφορίας για αποδείξεις, τουριστικής αστυνομίας για τον αντικαπνιστικό νόμο και ελληνικής αστυνομίας για άδειες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου