ΤΟΠΙΚΑ

Παραδόθηκε η νέα στέγη των «Ιώνων», πραγματικότητα ένα όραμα ετών

παραδόθηκε-η-νέα-στέγη-των-ιώνων-πρα-930988

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης του κτιρίου στην οδό Χρ. Λούλη, από την περιφέρεια Θεσσαλίας στην Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες».

Το κτίριο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Εστίας «Ιωνες» Εφόσον ολοκληρωθεί και ο εσωτερικός εξοπλισμός,’ η στέγη των «Ιώνων» θα λειτουργήσει ως Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Την παράδοση έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ενώ αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος.

Το κτίριο χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Θεσσαλίας και θα στεγάσει τη δράση των Μικρασιατών

Η πρόεδρος των Ιώνων Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου, εξέφρασε εκ μέρους ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου τη χαρά και τη βαθιά συγκίνηση των μελών του, γιατί ένα όραμα πολλών χρόνων, το οποίο διεκδίκησε με πάθος η αείμνηστη Αννα Αϊβαζόγλου, έγινε πραγματικότητα.

Το κτήριο χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Θεσσαλίας θα στεγάσει τη δράση τους, την ιστορία και όλη την πολιτισμική κληρονομιά των Μικρασιατών της περιοχής. Θα αποτελέσει κόσμημα για την πόλη και θα είναι το κέντρο μελέτης, έρευνας και ανάδειξης του Μικρασιατικού πολιτισμού.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν το Σάββατο 24 Ιουνίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος , καθώς θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας που διοργανώνει η «Μαγνήτων Κιβωτός», για τη Διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου