ΤΟΠΙΚΑ

Νίκος Παπαπέτρος: Επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας – «Εμείς μπορούμε καλύτερα»

νίκος-παπαπέτρος-επίσημη-ανακοίνωση-930453

Εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στη δημοτική αρχή και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του συνδυασμού

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Βόλου, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία για τον Βόλο», παρουσίασε επισήμως χθες, ενόψει των δημοτικών εκλογών τον ερχόμενο Οκτώβριο, ο δικηγόρος Νίκος Παπαπέτρος, σε πολυπληθή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Ergon, στο συγκρότημα Τσαλαπάτα.

Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων του Ergon

Η επίσημη ανακοίνωση της καθόδου του κ. Παπαπέτρου στην κάλπη των δημοτικών εκλογών, έγινε με τον υποψήφιο δήμαρχο να ανεβάζει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στη σημερινή δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, αν και δεν τον κατονόμασε ούτε μία φορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Μίλησε για «πόλη παραδομένη στους βαρβάρους», για «κουρσάρους που αναλαμβάνουν δολοφονίες χαρακτήρων», για «μπράβους» και άσκησε δριμεία κριτική στα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής.

Ανοίγοντας την ομιλία του ο κ. Παπαπέτρος ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, «παρά τον κίνδυνο της στοχοποίησής σας». Δήλωσε επίσης ότι αισθάνεται το βάρος του εγχειρήματος που αναλαμβάνει και δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όσων πιστεύουν στην ανάγκη για πολιτική αλλαγή στον Βόλο, μία πόλη, που όπως χαρακτηριστικά είπε «έχει παραδοθεί στους βαρβάρους».

«Ο Δήμος μας πορεύεται χωρίς στόχους, χωρίς αναπτυξιακό προγραμματισμό, χωρίς οικιστικό σχεδιασμό, χωρίς πολιτιστική πρόταση» τόνισε μιλώντας για «πειρατές που με ρεσάλτο ανέβηκαν στο καράβι της πόλης (…) ξεκίνησαν για το Μονακό, το μυαλό τους το είχαν στο Παλέρμο, αλλά μάλλον έχουν αράξει στα νερά του Τσουγκριά», είπε.

Θερμά χαιρέτησε πρώην Δημάρχους κατά την είσοδό του στον χώρο

Τρία «όχι»

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» ξεκαθάρισε τη θέση του για μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν την πόλη και για τα οποία, όπως ανέφερε, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μην γίνουν. Τάχθηκε κατά της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στον Βόλο με προσανατολισμό την παραγωγή SRF αλλά και ενάντια στη μονάδα αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), όπως και ενάντια στη δημιουργία κλιβάνου – καμίνου καύσης των υπολειμμάτων του βιολογικού καθαρισμού, της λυμματολάσπης δηλαδή. Υπάρχει δυνατότητα, με απλούστατη επεξεργασία, αυτήν της ηλιακής ξήρανσης, να μετατραπούν είτε σε λίπασμα, είτε σε υλικό που δεν επιφέρει βλάβη στο περιβάλλον.

«Η υγεία μας ως κατοίκων αυτού του τόπου είναι σε τεράστιο κίνδυνο και πρέπει να προστατευτεί», είπε χαρακτηριστικά.

Οι προτεραιότητες

Ιεραρχώντας τις προτεραιότητες για την πόλη αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου Βόλου και στην αύξηση του πρασίνου μέσα στον Βόλο, στην τόνωση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για την μείωση της ανεργίας αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη του Βόλου που δεν θα στηρίζεται μόνο στην εστίαση, αλλά θα περνά μέσα από τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στην πόλη μας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Μίλησε επίσης για ανάπτυξη του τουρισμού με ποιοτικά κριτήρια κι όχι στο μοντέλο του «κυριακάτικου μεσημεριού». Εξαιρετικά καυστικός ήταν για το θέμα του Μουσείου της Αργούς. «Οι σημερινοί άρχοντες της πόλης μέχρι πρότινος χαρακτήριζαν την «Αργώ» ψαρόβαρκα και απέστελναν εξώδικες δηλώσεις για τη μη υλοποίηση του Μουσείου. Και όταν, προφανώς καθ’ υπόδειξη τρίτων, κατάλαβαν –αν το κατάλαβαν– το λάθος, τότε αποφάσισαν να θυμηθούν το Μουσείο της «Αργούς», για να προσθέσουν «Άβλη» αξία στην πόλη. Η κακοποίηση του εγχειρήματος της Αργούς πρέπει να σταματήσει και να επανέλθει το εγχείρημα στον αρχικό στόχο (σημείο αναφοράς της πόλης)», ανέφερε.

Στους στόχους του συνδυασμού που θα διεκδικήσει την εκλογή στον Δήμου είναι επίσης η επίλυση του κυκλοφοριακού και της προσβασιμότητας, αλλά και η μετεξέλιξη του Βόλου σε έξυπνη πόλη.

Τάχθηκε κατά της επιχειρούμενης, όπως είπε, ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ και μίλησε για κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων του δήμου μέσα από εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Στο ίδιο τραπέζι με Μιχάλη Μεϊκόπουλο, Χρήστο Βενέτη και Φίλιππο Κωνσταντινίδη

«Η Δημοκρατία υπό διωγμό»

Ασκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή για τον τρόπο διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας, για τη διαχείριση των αθλητικών υποδομών, ενώ υποστήριξε ότι ο πολιτισμός έχει περιέλθει σε δεύτερη μοίρα και οι γειτονιές και δημοτικές ενότητες σε εγκατάλειψη.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παπαπέτρος έθεσε και ζήτημα λειτουργίας των θεσμών και της Δημοκρατίας. «Η Δημοκρατία στην πόλη μας βρίσκεται υπό διωγμό!», είπε αναφερόμενος στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και κάλεσε σε συμμαχία για την αλλαγή στον Βόλο.

«Μία σκιά, ένα πέπλο απογοήτευσης έχει σκεπάσει την πόλη. Ένα φάντασμα όμως πλανιέται πάνω απ’ αυτήν. Το φάντασμα της συμμαχίας μας απέναντι στο φόβο. Λέμε μπράβο στους πολίτες που τολμούν και μας ακούν. Και αυτοί με τη σειρά τους θα πουν ένα ηχηρό όχι στους «μπράβους» της πόλης. Το σίγουρο είναι ότι αυτοί θα μπλέξουν μ’ εμάς και όχι εμείς μ’ αυτούς. Και στο τέλος η πόλη θα ξεμπλέξει. Τελικά: Γιατί εμείς; Γιατί μπορούμε καλύτερα. Γιατί είμαστε καλύτεροι. Γιατί μπορούμε να παραδώσουμε έναν καλύτερο Βόλο», κατέληξε ο κ. Παπαπέτρος.

Οι παρουσίες

Τον κ. Παπαπέτρο προλόγισαν δύο επιφανείς προσωπικότητες της πόλης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας, Ευριπίδης Ευλογημένος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες δημότες του Βόλου μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, οι υποψήφιοι βουλευτές Ματθαίος Δραμητινός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Νίκος Τζούμας, Θάλεια Στάχτου, Απόστολος Καναβός, ο πρώην δήμαρχος Βόλου Πιτσιώρης Δημήτρης, ο πρώην δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο πρώην δήμαρχος Πορταριάς Κοντορίζος Βασίλης, ο πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος Ιωλκού Μουτσινάς Πάρις, ο αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Μπάμπης Ζάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου Θανάσης Ακρίβος, Λεωνίδας Μαυρογιάννης, Στέργιος Φάτσης, Ιάσονας Αποστολάκης, Ελένη Παπαθανασίου. Επίσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Χρήστος Βενέτης και πολλοί άλλοι επιφανείς πολίτες του Βόλου.

Πλήθος κόσμου κι εκπρόσωποι φορέων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου