ΤΟΠΙΚΑ

Αυτές είναι οι εκδηλώσεις του τριημέρου στη Μαγνησία

αυτές-είναι-οι-εκδηλώσεις-του-τριημέρ-930158

Πανελλήνιο Κύπελλο ΠΟΣΔ, 7ος Ημιμαραθώνιος Βόλου, θεατρική παράσταση «Ο Ρήγας….Σήμερα» και θεματική εκδήλωση αφιέρωμα από τα Μουσικά Σχολεία Βόλου και Τρικάλων, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 1-3 Απριλίου στη Μαγνησία, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 1η Απριλίου με πρωτοβουλία του Γυμνασίου Ιωλκού, του Γυμνασίου Στεφανοβικείου και του 4ου Γυμνασίου Βόλου και στο πλαίσιο λειτουργίας εκπαιδευτικού ομίλου με τίτλο «Στα χνάρια του Ρήγα Φεραίου» και θεματολογία σχετική με τη ζωή, την πορεία και το ρόλο που διαδραμάτισε ο Ρήγας Φεραίος στην προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης, πρόκειται να παρουσιαστεί το θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Ρήγας …. σήμερα», στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η συγγραφή του έργου έγινε από καθηγήτρια του Γυμνασίου Ιωλκού και ο θίασος αποτελείται από μαθητές των σχολείων. Επίσης οι στίχοι για τα τραγούδια που πλαισιώνουν το θεατρικό έργο γράφτηκαν και μελοποιήθηκαν από τους μαθητές από τους οποίους κατασκευάστηκαν τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης. Η θεατρική αυτή παράσταση δεν αφορά μόνο τη μαθητική κοινότητα, αλλά το σύνολο της Κοινωνίας μας, καθώς προσπαθεί να υπενθυμίσει τα ιδανικά που τόσο δυνατά υποστήριζε ο Ρήγας Βελεστινλής και τα οποία, η παράσταση, φιλοδοξεί να μεταλαμπαδεύσει σε όλους τους ανθρώπους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων εκτιμώντας ότι η εν λόγω θεατρική παράσταση συμβάλει στην ανάπτυξη των γνώσεων, των δεξιοτήτων, στην καλλιέργεια των πνευματικών ενδιαφερόντων, την ενθάρρυνση της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης, τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διάδοσή της στους νέους, την εμφύσηση ηθικών αξιών και προτύπων τόσο στη μαθητιώσα νεολαία όσο και στο ευρύτερο κοινό, οργανώνει από κοινού με τον εκπαιδευτικό όμιλο «Στα χνάρια του Ρήγα Φεραίου» των Γυμνασίων Ιωλκού, Στεφανοβικείου και 4ου Γυμνασίου Βόλου και τη στήριξη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Μαγνησίας, την εν λόγω θεατρική παράσταση.

Από 1-2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό το Πανελλήνιο Κύπελλο ΠΟΣΔ, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Φίλων Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αλμυρού. Πρόκειται για ένα διήμερο event. Την πρώτη μέρα θ αγωνιστούν οι αθλητές στο FITNESS CHALLENGE το οποίο αποτελείται από έναν κύκλο ασκήσεων δύναμης σε 6 σταθμούς όπου οι αθλητές προσπαθούν να εκτελέσουν τον μέγιστο αριθμό επαναλήψεων σε 2 λεπτά. Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, Ανδρών – Γυναικών, Ανδρών +40 – Γυναικών +40.

Την δεύτερη μέρα οι αθλητές θ αγωνιστούν στο άθλημα της Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες και στο άθλημα της Άρσης Δραμιών. Στο άθλημα της Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες οι αθλητές βαθμολογούνται με βάση τη σωματική συμμετρία, αρμονία και καλαισθησία. Οι ηλικιακές κατηγορίες που θ αγωνιστούν είναι Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, Ανδρών – Γυναικών, Ανδρών +40 – Γυναικών +40. Η Άρση Δραμιών είναι ένα άθλημα επαναλαμβανόμενης Άρσης Βαρών που εκτελείται με δράμια (kettlebells) για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι ηλικιακές κατηγορίες που θ αγωνιστούν είναι Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, Ανδρών – Γυναικών, Ανδρών +40 – Γυναικών +40.

Στις 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο ο 7ος Ημιμαραθώνιος Βόλου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. Πρόκειται για έναν δρομικό αγώνα τρεξίματος ο οποίος είναι από τους πιο δημοφιλείς αγώνες της χώρας. Η πόλη το τριήμερο του αγώνα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους στα πλαίσια του αθλητικού τουρισμού.

Στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο θεματική εκδήλωση-συναυλία αφιερωμένη στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κώστα Βίρβο (στιχουργό) και Θεόδωρο Δερβενιώτη (συνθέτη). Οι δύο Θεσσαλοί, φίλοι και συνδημιουργοί εκατοντάδων λαϊκών τραγουδιών που συνδέθηκαν με το λαϊκό τραγούδι και κατ’ επέκταση με το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας, έλκουν την καταγωγή τους ο μεν Κώστας Βίρβος από τα Τρίκαλα, ο δε Θεόδωρος Δερβενιώτης από τη Ζαγορά Πηλίου του νομού Μαγνησίας. Τα δύο σχολεία συνεργάστηκαν και ετοίμασαν μια συναυλία από κοινού αφιερωμένη στην ιστορία του ελληνικού-λαϊκού τραγουδιού. Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα στις 28 Μαρτίου.

Σκοπός της συνδιοργάνωσης και των κοινών εκδηλώσεων είναι η γνωριμία και προβολή του έργου των δύο Θεσσαλών δημιουργών τόσο στο κοινό όσο και στους νέους ανθρώπους, τα παιδιά δύο μουσικών σχολείων τα οποία με αφορμή τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις ενέταξαν στα προγράμματά τους τη μελέτη και σπουδή της λαϊκής αυτής μουσικής σελίδας της ελληνικής μουσικής και την παρουσίαση της προσπάθειάς τους στις πόλεις τους.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου